Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
«Οχι» στα ρωσο-αμερικανικά γυμνάσια

Επιστολή στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Β. Πούτιν έστειλε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Στην επιστολή, ο ηγέτης του ΚΚΡΟ θέτει στον Πούτιν 3 ερωτήματα, σχετικά με τα κοινά ρωσο-αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια, που προγραμματίζονται το φθινόπωρο στη Ρωσία. Συγκεκριμένα ο Γκ. Ζιουγκάνοφ ρωτά: 1. Ποια εθνικο-κρατικά συμφέροντα της Ρωσίας εξυπηρετούνται, με τη διεξαγωγή αυτών των γυμνασίων, 2. Γιατί λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή που δεν υπάρχει στη Ρωσία ανάλογη νομοθετική βάση που να προβλέπει τη διεξαγωγή γυμνασίων ξένων στρατευμάτων στη Ρωσία. 3. Κατά πόσον είναι θεμιτό να διεξάγονται τέτοια γυμνάσια, όταν ο πληθυσμός της Ρωσίας κι η παγκόσμια κοινή γνώμη αρνητικά αντιμετωπίζουν τη δράση του ΝΑΤΟ, όπως έδειξαν και οι κινητοποιήσεις στην Κριμαία, που οδήγησαν στην αναβολή ανάλογων στρατιωτικών γυμνασίων.

Ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ σημειώνει στην επιστολή του πως αυτή η αρνητική διάθεση του λαού της Ρωσίας προς το ΝΑΤΟ είναι νομοτελειακή αντίδραση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, στην επιθετικότητά του απέναντι στη Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν, στην κατοχή του Ιράκ από τα στρατεύματα των ΗΠΑ.

Και η επιστολή καταλήγει: «Θεωρούμε πως η ουσιαστική υποστήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ της εισβολής του ισραηλινού στρατού στα εδάφη του ανεξάρτητου κράτους του Λιβάνου έχει οδηγήσει στην παραπέρα αύξηση των αρνητικών διαθέσεων στη Ρωσία και σ' όλο τον κόσμο, απέναντι στη δραστηριότητα των ΗΠΑ και του συνασπισμού τους, του ΝΑΤΟ. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τόσο τη διεθνή, όσο και την εσωτερική κατάσταση, καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει νομική βάση, θεωρούμε πως τα ρωσο-αμερικανικά γυμνάσια στο έδαφος της Ρωσίας δε θα πρέπει να διεξαχθούν».

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΡΟ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στα ρωσο-αμερικανικά γυμνάσια στις 14/9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ