Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΑΥΡΟΣ
Απαράδεκτη η κατάσταση στέγασης των σχολείων

Με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής, φέρνουν το θέμα στη Βουλή

Τα σοβαρά προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία του Δήμου του Ταύρου, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας. «Η αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας και οι δραστικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών -χάριν ΟΝΕ- δεν ήταν δυνατόν να μην εκφραστούν με αρνητικές συνέπειες -εκτός των άλλων και- στον τομέα της σχολικής στέγης», σημειώνει η Ερώτηση του ΚΚΕ.

Ο Αντ. Σκυλλάκος κι ο Ν. Γκατζής, παραθέτουν στο κείμενο της Ερώτησης συγκεκριμένα στοιχεία για το Δήμο Ταύρου, όπου:

«Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο τα τέσσερα από τα δέκα τμήματα στεγάζονται στην παλιά παραδοσιακή πέτρινη πτέρυγα του σχολείου. Με το σεισμό του Σεπτεμβρίου 1999 το κτίριο έπαθε σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο. Εγινε μελέτη στήριξης του κτιρίου -εσωτερικός μανδύας- αλλά ακόμη το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί. Μαθητές, γονείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση ανησυχούν για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στήριξης του διδακτηρίου και ζητούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου το κτίριο να είναι έτοιμο για τη νέα σχολική περίοδο, ώστε να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των μαθητών, οι οποίοι "στοιβάζονται" αναγκαστικά: λειτουργούν δέκα τμήματα σε ένα κτίριο, του οποίοι οι προδιαγραφές είναι για έξι...

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις. "Στεγάζεται" σε λυόμενη κατασκευή, η οποία έγινε πριν...30 χρόνια και βρίσκεται υπό κατάρρευση. Μέρος του κτιρίου σκεπάζεται με λαμαρίνες, ενώ στα ταβάνια του φωλιάζουν περιστέρια...

Το συγκρότημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ασφυκτιά: Σ' αυτό στεγάζονται δυο Γυμνάσια, δυο Λύκεια, τρία Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) και ένα Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο. Λειτουργεί σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο και δεν υπάρχει χρόνος ούτε για τον απαραίτητο εξαερισμό. Να σημειωθεί ότι εδώ και δέκα χρόνια ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) αγόρασε οικόπεδο για κατασκευή σχολικών κτιρίων. Εκτοτε δεν προχώρησε τίποτε».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ταύρου και να ξεκινήσει η δημιουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οικόπεδο του ΟΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ