Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
Εντονες αντιδράσεις για τη «συγχώνευση»

Εντονες αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα προκαλούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την κατάργηση του Νοσοκομείου των Κρεστένων και την αξιοποίηση του προσωπικού και του εξοπλισμού απ' τα άλλα δύο νοσοκομεία του Νομού Ηλείας (Πύργου και Αμαλιάδας).

Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κρεστένων με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην προοπτική της συγχώνευσης του νοσοκομείου και ζητά την αναβάθμισή του με την πλήρωση όλων των θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως ζητούν όλοι οι φορείς της περιοχής. Ηδη εκδηλώνεται πρωτοβουλία για το συντονισμό των φορέων τόσο της περιοχής όσο και αυτών που βρίσκονται στην Αθήνα για να αξιώσουν «συγκεκριμένες λύσεις» για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στο Νομό Ηλείας.

Τις αντιδράσεις αυτές τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και οι φορείς έχουν γνωστοποιήσει προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά στις συγχωνεύσεις με νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως έγραψε χτες ο «Ρ». Νεότερες πληροφορίες απ' το υπουργείο Υγείας ήθελαν τη μετατροπή του Νοσοκομείου Κρεστένων σε ένα Κέντρο Υγείας - χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι αστικού ή αγροτικού τύπου.

Το Νοσοκομείο Κρεστένων άρχισε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και όπως σημειώθηκε σε πρόσφατο επιστημονικό συνέδριο σε παλιότερες και δυσκολότερες εποχές έγιναν 31.200 χειρουργικές επεμβάσεις μεγάλες και μικρές. Εξυπηρετεί μια περιοχή με 17.000 κατοίκους, ενώ το καλοκαίρι δέχεται έντονες πιέσεις καθώς εξυπηρετεί και τους τουρίστες της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ