Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Τα αντιασφαλιστικά σχέδια δε θα περάσουν

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από συνδικαλιστές και εργαζόμενους χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Απασχόλησης. Αφαντη η ηγεσία του υπουργείου

Από την παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Απασχόλησης
Από την παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Απασχόλησης
«Αφαντη» έγινε χτες το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι την ίδια ώρα, έντεκα ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι και αυτό μια ένδειξη πως, ενώ η κυβέρνηση δέχεται και ζητά να συνομιλεί με τους «κοινωνικούς εταίρους» - γιατί αυτό διευκολύνει την εφαρμογή της πολιτικής της - αποφεύγει κάθε αντιπαράθεση και συζήτηση με όσους πλήττει αυτή η πολιτική και τους γνήσιους εκπροσώπους τους, τα ταξικά συνδικάτα που αγωνίζονται ενάντια σε αυτή.

Δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής και συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Εκαναν καθαρό ότι θα αντισταθούν με κάθε μέσο στις επιχειρούμενες ανατροπές.

Μαζικά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην παρούσα φάση, η ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης εκδηλώνεται μέσα από την υλοποίηση του νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση των ΒΑΕ, αλλά και με την ενεργοποίησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό που ανακοίνωσαν την προηγούμενη βδομάδα οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

Εργο της Επιτροπής είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παρουσιάζει τάχα ως αναγκαίες και έτσι θα «νομιμοποιεί» τις παραπέρα αντιασφαλιστικές ανατροπές από τις κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρώην στέλεχος του ΣΕΒ έκανε καθαρό ότι στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το ύψος των συντάξεων, τα ΒΑΕ κλπ.

Η παράσταση έληξε με τα συνδικάτα να καταγγέλλουν την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Ο Γιάννης Πάσσουλας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, δήλωσε: Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την αντιασφαλιστική τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας το νόμο Ρέππα για την κατάργηση των ΒΑΕ, φορτώνοντας στην πλάτη των εργαζομένων 5 και 15 χρόνια επιπλέον δουλιάς. Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί. Ο υπουργός ήταν ενήμερος για τη σημερινή παράσταση, όμως έλειπε. Καταγγέλλουμε την τακτική του υπουργού που αποφεύγει να συναντηθεί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ωστόσο είναι συνεπής στα όσα ζητάνε οι εργοδότες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό (2015-11-25 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στην προσπάθεια κατάργησης των ΒΑΕ (2015-10-13 00:00:00.0)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ (2011-09-07 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας (2011-07-24 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ (2009-07-18 00:00:00.0)
Σταθερά ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια (2006-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ