Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σταθερά ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια

Μαζική παράσταση στο υπουργείο Απασχόλησης την Τρίτη 8 του Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί για το Ασφαλιστικό

Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 15 του Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης για το Ασφαλιστικό
Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 15 του Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης για το Ασφαλιστικό
Την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να δώσουν δυναμική αγωνιστική απάντηση στη διαρκή και εντεινόμενη αντιασφαλιστική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως αυτή εκφράστηκε και στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης - αναδεικνύουν με κοινή τους ανακοίνωση έντεκα ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες και καλούν σε μαζική παράσταση για το Ασφαλιστικό στο υπουργείο Απασχόλησης την Τρίτη 8 του Αυγούστου 2006 και ώρα 10 π.μ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Οι υπουργοί προκλητικά δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν ξανά όσα, με αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη συνενοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, έφαγαν οι κεφαλαιοκράτες από τα Ταμεία. Ενώ οι "σοφοί" - που όρισε η κυβέρνηση για να εξετάσει το Ασφαλιστικό - με επικεφαλής εκλεκτό του ΣΕΒ άρχισαν ήδη να προκαλούν με τις πρώτες τους δηλώσεις για τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, για το ύψος των συντάξεων, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και άλλα».

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Φαρμάκου, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας Πειραιά και Περιχώρων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, οριοθετώντας ταυτόχρονα την αντεργατική κατεύθυνση που θα έχει το έργο της και στο οποίο θα βασιστούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου για να προχωρήσουν στις επόμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές. Επικεφαλής της Επιτροπής τέθηκε ο Ν. Αναλυτής, πρόεδρος της ΟΚΕ και παλαιότερα στέλεχος του ΣΕΒ, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε σαφές ότι στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ευθέως ο πρόεδρος της Επιτροπής αμφισβήτησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, το ύψος των συντάξεων - που έτσι και αλλιώς είναι εξευτελιστικές στη συντριπτική τους πλειοψηφία -, το καθεστώς των ΒΑΕ, το δικαίωμα ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων να βγαίνουν πριν τα 65 στη σύνταξη, κλπ. Επίσης, στην 11μελή Επιτροπή εκτός από τα στελέχη των δύο υπουργείων και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ η σύνθεσή της παραμένει ανοιχτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ