Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ
Απεργούν και τη Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε χτες η δεύτερη κατά σειρά 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ξεπουλήσει την Εμπορική στη γαλλική τράπεζα Κρεντίτ Αγκρικόλ, ολοκληρώνοντας το έγκλημα που είχε ξεκινήσει το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (είχε πουλήσει το πρώτο πακέτο μετοχών, βαφτίζοντας τους Γάλλους «στρατηγικό εταίρο» στην Εμπορική). Μια εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με το χτύπημα των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική αγωνιστική απάντηση, να στείλουν ισχυρό μήνυμα - στους επίδοξους αγοραστές και σε όσους θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική των αναδιαρθρώσεων - ότι δεν παραιτούνται από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και διεκδικούν νέα.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να πουλήσουν τις μετοχές της Εμπορικής που διαθέτουν στη γαλλική Τράπεζα. Προχτές ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδας με θέμα την πώληση των μετοχών της Εμπορικής. Ο λόγος της ματαίωσης ήταν η μη προσέλευση του εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Τράπεζα στο ΔΣ του Ταμείου, κάτι που είναι αναγκαίο από το καταστατικό για το σχηματισμό απαρτίας. Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας έστειλε εξώδικο προσκαλώντας τον εκπρόσωπο του Συλλόγου να συμμετέχει στη νέα συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, μιλώντας για ευθύνες του Συλλόγου σε περίπτωση που δεν εξεταστεί το θέμα της πώλησης των μετοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ