Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Οξυμένα τα προβλήματα των εργαζομένων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ του υπουργού Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για θέματα του κλάδου, με τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας να αποφεύγουν να θέσουν ζητήματα που απασχολούν πραγματικά τους εργαζόμενους, όπως άλλωστε κάνουν και στη συνδικαλιστική τους δράση, όλα αυτά τα χρόνια.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Χρ. Κατσώτης και Ν. Παπαγεωργίου, έθεσαν το ζήτημα των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν και βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, όπως οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι συμβάσεις μιας μέρας, οι χαμηλές αμοιβές, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και άλλα. Από τη μεριά του ο υπουργός προσπάθησε να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, λέγοντας πως το ΣΕΠΕ κάνει ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας. Δηλαδή των νόμων που έχουν προωθήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επιτρέπουν στους εργοδότες να ασυδοτούν σε βάρος των εργαζομένων.

Στο μεταξύ σήμερα και αύριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας στους Δήμους Μελιταίων και Αχιλλείων κατεβαίνουν σε νέα 48ωρη απεργία. Μαζί με τα ταξικά τους σωματεία απαντούν στο κλίμα της τρομοκρατίας και της ασυδοσίας των μεγαλοξενοδόχων. Σημειώνεται ότι εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού από την αρχή της σεζόν είναι απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ