Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ

Την Τρίτη 21 Ιούλη στις 10.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Απασχόλησης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης την Τρίτη 21 Ιούλη, στις 10.30 π.μ., πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ μπροστά στο διαγραφόμενο κίνδυνο καρατόμησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Ο αποχαρακτηρισμός και η οριστική κατάργηση της πλειοψηφίας των ΒΑΕ είναι ενταγμένα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για συνολικότερα χτυπήματα στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν, για λογαριασμό του κεφαλαίου προσπαθούν να υλοποιήσουν αυτό το στόχο. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό για την υπεράσπιση των ΒΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πρόσφατα ανήγγειλε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο για την αναθεώρηση της λίστας των ΒΑΕ. Ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι θα εντάξει σχετικό άρθρο σε νομοσχέδιο. Παρόλο που αυτό δεν έγινε, το περιεχόμενο του άρθρου δείχνει καθαρά την πρόθεση της κυβέρνησης, που είναι το πετσόκομμα των ΒΑΕ με βάση το γνωστό, πια, πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ