Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Στις ελληνικές καλένδες οι διεκδικήσεις

Νέα επίθεση στις ταξικές δυνάμεις

Την πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της ΔΑΣ ΟΤΑ, για προετοιμασία και ανάπτυξη αγώνων με αιτήματα που αφορούν στους μισθούς και το δικαίωμα στην εργασία, απέρριψε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ κατέθεσε διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει αιτήματα, όπως: Διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σε αυτές τις θέσεις η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ απάντησε με νέα επίθεση, θυμίζοντας την καθαίρεση του εκπροσώπου των ταξικών δυνάμεων από τη θέση του γραμματέα της Ομοσπονδίας που μεθοδεύτηκε πέρσι. Και πάλι το πρόσχημα είναι ότι αρνείται να υπογράψει τις ανακοινώσεις της πλειοψηφίας που στέκονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ΔΑΣ ΟΤΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις αρχές και τις θέσεις της που διαμορφώνονται με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ