Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συνεχίζουν σε «Ακτή Μεσογγή» και «Αχιλλέας»

Να εμποδίσουν τη συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους επιδιώκουν οι ξενοδόχοι

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το «Ακτή Μεσογγή»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το «Ακτή Μεσογγή»
Σταθερά και ανυποχώρητα στο πόστο του αγώνα παραμένουν οι 100 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» της Κέρκυρας, προασπίζοντας το μόχθο και τον ιδρώτα τους. Οι εργαζόμενοι σε χτεσινή τους γενική συνέλευση αποφάσισαν με 99 ψήφους υπέρ και 1 κατά να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων (μισθούς Απρίλη, Μάη και Ιούνη, αλλά και δεδουλευμένα Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, άδεια και επίδομα αδείας της περσινής σεζόν), απαντώντας αγωνιστικά στον εμπαιγμό και τις παραπλανητικές προτάσεις της εργοδοσίας, σε μια ανεπιτυχή της προσπάθεια να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε χτες το πρωί και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους. Για τρίτη μέρα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Αχιλλέας», διεκδικώντας την καταβολή μισθών Μάη και Ιούνη και τα δεδουλευμένα της περσινής σεζόν (Αύγουστος, Σεπτέμβρης, άδεια και επίδομα αδείας).

Την ίδια στιγμή, η αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό σωματείο του κλάδου τους προβληματίζει την εργοδοσία που επιχειρεί να ορθώσει εμπόδια. Ετσι στο ξενοδοχείο «Παλαιοκαστρίτσα» υφισταμένη της διοίκησης προχώρησε σε απειλές και εκφοβιστικές πρακτικές ενάντια στην Ελένη Μάζη, μέλος του ΔΣ Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, της Ομοσπονδίας και μέλος της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν οι εργαζόμενοι την περασμένη Τετάρτη ενάντια στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Δε θα ξαναμιλήσεις...», «αν ξαναμιλήσεις, τέλος...», ήταν ορισμένες από τις απειλές που εκτοξεύτηκαν από την εκπρόσωπο της εργοδοσίας στην κομμουνίστρια συνδικαλίστρια του ταξικού σωματείου, που με συνέπεια και γνώμονα τα συμφέροντα των εργατών πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση που έγινε. Απειλές τις οποίες μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του σωματείου και την καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους έσπευσε να μαζέψει άρον άρον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για την εφαρμογή των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ