Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προαναγγέλλει ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης

Χρησιμοποιεί τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, που προκλήθηκε από τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να δικαιολογήσει τα νέα αντιδραστικά μέτρα

Πολύμορφη είναι η αγωνιστική δράση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου (φωτ. από παλιότερη κατάληψη του ΤΕΑΥΕΚ)
Πολύμορφη είναι η αγωνιστική δράση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου (φωτ. από παλιότερη κατάληψη του ΤΕΑΥΕΚ)
Τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων που προκάλεσαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επικαλείται η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τη νέα επίθεση κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν την όξυνση των προβλημάτων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση επιχειρεί αφ' ενός να «δικαιώσει» την ψήφιση και υλοποίηση του αντιασφαλιστικού νόμου που ψήφισε πέρσι και αφ' ετέρου να πείσει για την «ανάγκη» των νέων αντεργατικών ρυθμίσεων, όπως η σφαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά!

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά προσπάθησε να υποβαθμίσει τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), που μεταξύ άλλων δείχνουν ότι τα πέντε μεγαλύτερα ταμεία θα χρειαστούν μέχρι το τέλος του 2009 4,7 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, για να καταβληθούν συντάξεις και δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης για το τρέχον έτος.

«Αυτές οι υπερβολές που αναγράφονται σήμερα σε μερίδα του Τύπου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ισχυρίστηκε ο Ευ. Αντώναρος, δίχως όμως να παρουσιάσει κάποια άλλα στοιχεία που αντικρούουν ή διαψεύδουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Ταυτόχρονα οχυρώθηκε πίσω από τη γνωστή φράση «το κράτος εγγυάται τις συντάξεις», προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Περνώντας στην αντεπίθεση, υποστήριξε ότι «τα ταμεία, με τη μεταρρύθμιση η οποία εφαρμόζεται και θυμάστε με ποιες δυσκολίες πέρασε, μπαίνουν στο δρόμο της τάξης και του νοικοκυρέματος». Ωστόσο, δε βρήκε τίποτα να πει για τα τεράστια χρέη του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για τη συσσώρευση των οποίων φρόντισαν οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα οποία το 2009 αναμένεται να φτάσουν τα 12,6 δισ. ευρώ.

Κυρίως όμως ο εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των ταμείων ως «όχημα» για να περάσουν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Στην ερώτηση του «Ρ» αν η κυβέρνηση θα δώσει πάλι τη «λύση» στο Ασφαλιστικό μέσα από τη μείωση των συντάξεων και την παράταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ο εκπρόσωπος αρχικά υπερασπίστηκε την προωθούμενη ρύθμιση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ για τη συνέχεια τα άφησε όλα ανοικτά, λέγοντας ότι «η προσπάθεια είναι διαρκής και συνεχίζεται».

«Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί, με συγκεκριμένο τρόπο, σε όλα αυτά τα θέματα. Εχει δώσει απαντήσεις. Δεν έχει αφήσει κανένα αναπάντητο ερώτημα», απάντησε ο Ευ. Αντώναρος, σπεύδοντας να αναφερθεί στο παράδειγμα της σφαγής στα ΒΑΕ. «Σας αναφέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Γίνεται συζήτηση, αυτές τις ημέρες, για τα λεγόμενα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπου γνωρίζετε ότι εμείς ως κυβέρνηση έχουμε προαναγγείλει και έχουμε κάνει δημόσιο διάλογο και μέσα από Επιτροπές, οι οποίες έχουν σχηματιστεί, για τον εξορθολογισμό αυτού του καταλόγου των επαγγελμάτων όπου υπάγονται», είπε, επικρίνοντας όσους αντιδρούν, επειδή «προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση και πανικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ