Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Ωρα για... βάθρο

Η Πηγή Δεβετζή στον τελικό του τριπλούν και η Φανή Χαλκιά στον αντίστοιχο των 400μ με εμπόδια είναι οι σημαντικότερες ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο σήμερα. Η Πηγή Δεβετζή προκρίθηκε με σχετική άνεση στο σημερινό τελικό του τριπλούν, καθώς στη δεύτερη προσπάθειά της «προσγειώθηκε» στα 14,64μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν άκυρη στο πρώτο της άλμα, ωστόσο στο δεύτερο, αφού εξασφάλισε («απογειώθηκε» από πολύ πίσω) ότι δε θα είναι άκυρη, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Αντιθέτως, δεν τα κατάφερε η Δήμητρα Μάρκου, που με 13,86 αποκλείστηκε.

Βρίσκοντας το ρυθμό της σε σχέση με τον προκριματικό, η Φανή Χαλκιά προκρίθηκε στο σημερινό τελικό των 400μ με εμπόδια, αφού στο χτεσινό ημιτελικό πραγματοποιώντας καλή κούρσα πρώτευσε στη σειρά της με 54.57. Στο ίδιο αγώνισμα η Χριστίνα Χατζή με 57.31 ήταν έβδομη στη σειρά της και αποκλείστηκε.

Για μια ακόμη φορά ο νεαρός Δημήτρης Ρέγας έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στο σημερινό τελικό των 400μ (για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης από ελληνικής πλευράς) αφού ο 20χρονος αθλητής φορτσάροντας στα τελευταία μέτρα του χτεσινού ημιτελικού πήρε την τέταρτη προνομιούχο θέση με χρόνο 45.60 που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 45.81 που σημείωσε στον προκριματικό.

Αντίθετα, στον τελικό του μήκους το φαβορί για διάκριση από ελληνικής πλευράς Λούης Τσάτουμας φάνηκε ιδιαίτερα αγχωμένος και με μόλις ένα έγκυρο άλμα στα 7,84 κατέλαβε την όγδοη θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Χόουι με 8,20. Στο ίδιο αγώνισμα ο έτερος Ελληνας, Αστέριος Νούσιος, με 7,34 ήταν 12ος.

Την πρόκριση στα ημιτελικά (σήμερα) των 100μ πήρε η Γεωργία Κοκλώνη, η οποία τερμάτισε 3η στην προκριματική της σειρά με χρόνο 11.29 που συνιστά και νέο ατομικό ρεκόρ.

Εκτός ημιτελικού στα 400μ γυναικών έμεινε η Δήμητρα Ντόβα, αφού μένοντας μακριά τόσο από το εφετινό της (52.85), όσο και από το ατομικό της (51.89) ρεκόρ, με επίδοση 53.24 κατέκτησε την 5η θέση στην 3η προκριματική σειρά.

Ατυχη ήταν η Μαρούλα Παπαγεωργίου στο ύψος, αφού αποκλείστηκε από τον τελικό αν και πέρασε με τη δεύτερη το 1,87. Στον τελικό της σφυροβολίας η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου με 67,47 ήταν 9η.

  • Την πρεμιέρα τους από ελληνικής πλευράς κάνουν σήμερα στη σφυροβολία ο Παπαδημητρίου, η Πρωτοπαππά στα 5.000μ, οι Γκούσης - Σαρρής στα 200μ και οι Ιακωβάκης, Γκαβέλας, Αλοζίδης στα 400μ με εμπόδια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ