Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
Υποβάθμιση υπηρεσιών λόγω ελλείψεων

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη και Γιώργου Χουρμουζιάδη προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο

Τα χρόνια προβλήματα, που προκάλεσαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οδηγούν στην κακή λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Απαριθμώντας τα προβλήματα του νοσοκομείου, οι βουλευτές του προτάσσουν την έλλειψη προσωπικού. «Σε σύνολο, αναφέρουν, 776 οργανικών θέσεων που προβλέπονται από τον κανονισμό του νοσοκομείου είναι καλυμμένες οι 508 (ποσοστό 65%) ενώ οι 268 είναι κενές. Ειδικότερα στη νοσηλευτική υπηρεσία υπάρχουν 81 κενές θέσεις, στη διοίκηση 170 και στην ιατρική 17 κενές θέσεις. Λείπουν νευροχειρουργός και ιατροδικαστής, ενώ δεν μπορούν να γίνουν φυσικοθεραπείες ασθενών τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Δεν υπάρχει μονάδα ανάνηψης, παρότι το πρώτο εξάμηνο του 2005 πραγματοποιήθηκαν 1.600 επεμβάσεις. Η κτιριακή υποδομή είναι κακή, ενώ η πυρασφάλεια, μολονότι υπάρχει, δε λειτουργεί λόγω τεχνικών προβλημάτων εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Δεν υπάρχει ακτινοπροστασία στο χώρο των χειρουργείων και το ακτινολογικό εργαστήριο λειτουργεί από την αρχή της λειτουργίας του χωρίς τη σχετική άδεια απ' το Δημόκριτο».

«Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Εργαζομένων - συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - τα μαγειρεία εξακολουθούν να είναι σε άθλια κατάσταση, παρά τις συστάσεις του ΕΦΕΤ για την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Απαιτείται άμεση απομάκρυνση της δεξαμενής οξυγόνου (3 τόνων) που τροφοδοτεί το νοσοκομείο, από ακατάλληλο και επικίνδυνο χώρο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις σε δύο μέτρα απ' τα Εξωτερικά Ιατρεία. Τα μηχανήματα πολτοποίησης των περιττωμάτων των ασθενών είναι χαλασμένα, με αποτέλεσμα αυτά να τοποθετούνται σε κάδους απορριμμάτων εντός του ιδρύματος, δημιουργώντας έτσι εστίες μόλυνσης και αφόρητη δυσοσμία. Δεν υπάρχει μέριμνα για την απομάκρυνση αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στους χώρους του νοσοκομείου».

«Οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων με την εντατικοποίηση της δουλιάς, τα αλλότρια καθήκοντα, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και με σειρά αυθαίρετων αποφάσεων», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και τονίζουν: «Αποτέλεσμα των παραπάνω ελλείψεων είναι οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι. Το Νοσοκομείο κυριολεκτικά, πουλάει τις υπηρεσίες του, εμπορευματοποιεί τη λειτουργία του, ενώ οι ασθενείς πληρώνουν τα νοσήλια, οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα. Για την κατάσταση αυτή υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, συνεχώς μειώνει τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία και παραδίδει τον ευαίσθητο τομέα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μετατρέποντάς τον από κοινωνικό αγαθό σε εμπορεύσιμο είδος».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας αν σκοπεύει να επιλύσε όλα τα παραπάνω οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ομαλά και οι κάτοικοι της περιοχής να απολαμβάνουν δημόσιες, δωρεάν, αναβαθμισμένες και υψηλού επιπέδου υγειονομικές φροντίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ