Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
Λαξεύοντας το «πρόσωπο» της προσφυγιάς

Αφιερωμένο στους πρόσφυγες του κόσμου είναι το Συμπόσιο που διοργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Αφιερωμένο στους πρόσφυγες του κόσμου είναι το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, που διοργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου Θεάτρου, από τις 21 του Αυγούστου μέχρι τις 24 του Σεπτέμβρη. Είκοσι καλλιτέχνες από χώρες της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, επί τριάντα πέντε μέρες θα λαξεύουν πάνω σε μάρμαρο, πέτρα ή πωρόλιθο το «πρόσωπο» της προσφυγιάς. Αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους, ανεξάρτητα από τις αιτίες - πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές - και να βιώσουν τον ξεριζωμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο έχουν στο ενεργητικό τους ατομικές εκθέσεις, έχουν λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην πατρίδα τους και στο εξωτερικό, ενώ πολλοί έχουν συμμετάσχει σε συμπόσια, συνέδρια, κ.ά. Τα έργα που θα φιλοτεχνηθούν θα παραχωρηθούν στο Δήμο Νίκαιας και στη συνέχεια θα εκτεθούν σε πάρκο γλυπτικής που θα δημιουργηθεί στην πόλη. Το συμπόσιο θα είναι ανοιχτό καθημερινά στο κοινό 8.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. και 5.30 - 8.30 μ.μ., προσφέροντας τη δυνατότητα στον κόσμο να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τη γλυπτική τέχνη εν τη γενέσει της.

Αναλυτικότερα θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: Αίγυπτος - Nagy Fareed, Αλβανία - Tsaousis Besim, Αρμενία - Petrosian Emin, Βουλγαρία - Stefan Constantinov Todorov, Γεωργία - Bugadze Vakhtang, Ελλάδα - Γκακίκ Αλτουνιάν, Μιχάλης Κάσσης, Κεσσίδης Γκέλας, Λόλης Ανδρέας, Παπαγιαννοπούλου Χαρά, Σκαλκώτος Δημήτρης, Ισραήλ - Preminger Tanya, Κύπρος - Μπαρτζίλη Μάρω, Λίβανος - Pierre Karam, Μολδαβία - Postovanu Gheorghe, Παλαιστίνη - Ahmad Canaan, Ρουμανία - Liviu Rusu, Σερβία - Vladan Martinovic, Συρία - Aktham Abdul Hamid, Τουρκία - Selkuk Yilmaz.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ