Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ο πρώην δικτάτορας της Παραγουάης, Αλφρέντο Στρέσνερ, πέθανε χτες σε ηλικία 93 χρόνων, σε νοσοκομείο της Μπραζίλια, πρωτεύουσας της Βραζιλίας, όπου είχε καταφύγει ως εξόριστος μετά από την ανατροπή του το 1989, ύστερα από άλλο ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε 319 νεκρούς και 146 αγνοούμενους ανήλθε ο νέος απολογισμός του τυφώνα Σαομάι («Αφροδίτη», στα βιετναμέζικα) σε δύο επαρχίες της Νότιας Κίνας, μετέδωσε χτες το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα». Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα φέτος έχουν κοστίσει τουλάχιστον 1.300 ζωές. Ο «Σαομάι» θεωρήθηκε ο ισχυρότερος τυφώνας των τελευταίων 50 ετών.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Νέες αιματηρές μάχες σημειώθηκαν χτες στο υπό τον έλεγχο της Ινδίας τμήμα του Κασμίρ, όπου στρατιώτες σκότωσαν επτά φερόμενους ως αυτονομιστές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Αλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από διασταυρούμενα πυρά σε άλλη περιοχή του κρατιδίου. Στο βόρειο κρατίδιο Μανιπούρ, άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε ναό, σκοτώνοντας 2 και τραυματίζοντας 17 πιστούς, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες».

ΠΡΑΓΑ.-- Ο ηγέτης του δεξιού συντηρητικού «Δημοκρατικού Κόμματος Πολιτών», Μίρεκ Τοπόλανεκ, διορίστηκε χτες από τον Τσέχο Πρόεδρο, Βάτσλαβ Κλάους, νέος πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του ηγέτη του «Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος», Γίζι Πάρουμπεκ.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ.-- Οι Πρόεδροι Ν. Αφρικής, Μοζαμβίκης και Ζιμπάμπουε εγκαινίασαν χτες ένα νέο πέρασμα στη μεθόριο των χωρών τους με στόχο τη δημιουργία «του μεγαλύτερου πάρκου του ζωικού βασιλείου στον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ