Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ποδοσφαιρικά

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ έπραξε το καθήκον της και έφτιαξε νέο νομοθετικό πλαίσιο. Οπότε στους «ανθρώπους» του ποδοσφαίρου μένει τώρα η ευθύνη για να έχουμε ένα πρωτάθλημα με «αξιοπιστία» και «λιγότερη βία». Αυτά τα λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός. Αλλά μάλλον τα λέει απλώς για να τα λέει...

Φαίνεται πως έχει ξεχάσει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δε βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων, αλλά στα χέρια των ΠΑΕ, δηλαδή εταιρειών. Ακόμα κι αν πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τη νοοτροπία τους, είναι βέβαιο ότι οι εταιρείες δεν μπορούν. Επιδιώκουν και θα επιδιώκουν πάνω από όλα το κέρδος.

Κι αν ο υφυπουργός Αθλητισμού πιστεύει ότι το επιχειρηματικό κέρδος δεν είναι το αίτιο για τα στημένα παιχνίδια, τα παραγοντικά σκάνδαλα και τους μηχανισμούς δημιουργίας φανατισμένων οπαδών, τότε μάλλον ζει σε άλλον πλανήτη.

Οσο για τις ευχές του υφυπουργού για «καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα», αυτό είναι μάλλον σχετικό. Γιατί στα σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό θέαμα το να βλέπει κανείς ερασιτεχνικές ομάδες να διαλύονται λόγω έλλειψης χρημάτων, ή μεγαλουπόλεις δίχως χώρους για να αθληθεί ο κόσμος.

Κι αυτό «θέαμα» είναι, μόνο που για να το δεις δεν είναι απαραίτητο να πας στο γήπεδο. Είναι το «θέαμα» της κατάντιας της έννοιας του αθλητισμού, έτσι όπως τον αντιλαμβάνονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά τα συμφέροντα τα οποία στηρίζουν.

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στηρίζουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης». Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και το μετέφερε χτες στον πρωθυπουργό ο γραμματέας της, Απόστολος Σταύρου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τελευταίου.

Οι βουλευτές - είπε - πήγαν στις περιφέρειές τους και διαπίστωσαν ότι ο κόσμος στηρίζει το κυβερνητικό έργο και πιστεύει ασυζητητί στην επιτυχία του. Μιλάμε για μια πραγματικά ειδυλλιακή εικόνα...


Γρηγοριάδης Κώστας

Τώρα το πόσο πραγματική είναι, μόνον η... ψυχούλα των περιφερειακών βουλευτών της ΝΔ το ξέρει. Αυτών δηλαδή που γκρινιάζουν συνεχώς ζητώντας ρουσφέτια ημετέρων μήπως και «μπαλώσουν» καταστάσεις σε νομούς που μαστίζονται από την ανέχεια και την ανεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαχείριση στα πλαίσια του συστήματος(2010-03-30 00:00:00.0)
Κατέθεσε μήνυση(2009-10-03 00:00:00.0)
«Κόκκινη» στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου(2008-06-08 00:00:00.0)
Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός για τον οποίο παλεύουμε(2004-10-10 00:00:00.0)
Χρειάζεται πάλη για να γίνει δικαίωμα(2004-07-25 00:00:00.0)
Στον «πατριωτισμό» τους;..(2000-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ