Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Το κλείσιμο των λιπασμάτων αφορά όλους μας

Ανακοίνωση - παρέμβαση της ΠΑΣΥ για το μεθοδευόμενο κλείσιμο της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων»

Με αφορμή τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις σχετικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν το κλείσιμο της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» (ΒΦΛ), η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι το κλείσιμο μιας ακόμα λιπασματοβιομηχανίας που προωθεί, με διάφορες μεθοδεύσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ, θα μεγαλώσει την εξάρτηση των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής από τις πολυεθνικές, θα αυξήσει το κόστος παραγωγής, επειδή θα ενταθεί η κερδοσκοπία σε ένα βασικό αγροτικό εφόδιο και θα αυξηθεί η ανεργία.

Τα επιχειρήματα που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ για να δικαιολογήσει το κλείσιμο και αυτής της λιπασματοβιομηχανίας, είναι προφάσεις που στόχο έχουν να συγκαλύψουν τον πραγματικό λόγο που είναι η εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών στο τραπεζικό κεφάλαιο, που είναι ο κύριος μέτοχος της λιπασματοβιομηχανίας και στις πολυεθνικές που παράγουν και εμπορεύονται τα αγροτικά εφόδια.

Η αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο κλείσιμο της λιπασματοβιομηχανίας είναι υποκριτική και, ταυτόχρονα, προκλητική, επειδή το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική με αυτή της ΝΔ, έκλεισε δυο λιπασματοβιομηχανίες (Δραπετσώνα, Πτολεμαΐδα) και τη συνεταιριστική ΣΥΝΕΛ, δίνοντας τη δυνατότητα στους εμποροβιομηχάνους να κερδοσκοπούν σε ένα βασικό αγροτικό εφόδιο, καταδικάζοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η ΠΑΣΥ διαφωνεί ριζικά με την πολιτική εξάρτησης της ελληνικής γεωργίας από τους εμποροβιομηχάνους και τις πολυεθνικές, που με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να προσαρμόσουν την αγροτική παραγωγή στα αντιαγροτικά πλαίσια της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, να τη συγκεντρώσουν σε λιγότερα χέρια και να διασφαλίσουν την κερδοσκοπία στους εμποροβιομηχάνους και τις πολυεθνικές.

Πιστεύει ότι το κλείσιμο της λιπασματοβιομηχανίας της Θεσσαλονίκης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτή. Πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους εργαζόμενους της χώρας και τους μικρομεσαίους αγρότες, επειδή η αύξηση του κόστους παραγωγής επιταχύνει το ξεκλήρισμά τους.

Γι' αυτό καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους της λιπασματοβιομηχανίας, όλους τους εργαζόμενους της χώρας και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, να αντισταθούν αποφασιστικά στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κλείνει βασικά εργοστάσια, αυξάνει την ανεργία, συρρικνώνει την αγροτική παραγωγή και ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ταυτόχρονα, τους καλεί, από την πείρα τους, να βγάλουν σωστά πολιτικά συμπεράσματα, καθοριστικά για την επιτυχία των αγώνων τους.

Να καταψηφίσουν, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΣΥΝ, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν.

Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και να ενισχύσουν τους συνδυασμούς που παλεύουν για την ανάπτυξη της γεωργίας, σύμφωνα με τις παραγωγικές δυνατότητες και τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, μέσα από παραγωγικούς συνεταιρισμούς και πολύπλευρη στήριξη από το κράτος, το οποίο, με κρατικές βιομηχανίες παραγωγής βασικών αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων και εκτέλεση βασικών έργων υποδομής, θα μειώνει το κόστος παραγωγής, θα αυξάνει την απασχόληση και θα διασφαλίζει φθηνά και υγιεινά τρόφιμα στον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ