Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εκπαιδευτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ η χτεσινή παρουσίαση των βάσεων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, με βάση τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Καλό θα ήταν, εκτός από τα μόρια των βάσεων για κάθε σχολή, να παρουσιάζεται και ο μέσος όρος εξόδων της ελληνικής οικογένειας για την επιτυχία του κάθε μαθητή που εισάγεται.

Θα έχουμε έτσι μια πραγματική εικόνα για το τι εννοούν, όταν μας λένε «δωρεάν και δημόσια Παιδεία», αυτή που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η κυβέρνηση με το περίφημο νομοσχέδιό της, που πονηρά κρατά στα συρτάρια της.

Τώρα για τους μαθητές που απέτυχαν - και είναι όπως ξέρουμε πάρα πολλοί - η δημαγωγία ...δίνει και περισσεύει... Γιατί τι άλλο είναι εκτός από δημαγωγία η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περί «αλλαγών» που προτείνει, τις οποίες δεν κάνει - όπως λένε - η κυβέρνηση;

Βρήκαν «πάτημα», βλέπετε, στην αγωνία παιδιών και γονιών και στην αβεβαιότητα για το μέλλον, προκειμένου να πουλήσουν ελπίδες. Αυτά, την ίδια ώρα που συνυπογράφουν την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε ακόμα και η υπάρχουσα δημόσια Παιδεία να περάσει στα χέρια των ιδιωτών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δυο τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι υπόλογοι απέναντι σε μία ακόμα γενιά παιδιών που θα βρεθούν το Σεπτέμβρη να μην ξέρουν τι να κάνουν, πώς θα ζήσουν και πού θα βρουν δουλιά.

Μια γενιά που - και ενόψει δημοτικών εκλογών - αφού την «πούλησαν» θα προσπαθήσουν να την «αγοράσουν» με ρουσφετάκια διορισμών σε θέσεις μερικής απασχόλησης σε δήμους, κοινότητες και ευρωπαϊκά προγράμματα.

«ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ την ειρήνη», ζήτησε χτες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, που τελείωσε την περιοδεία της στη Μέση Ανατολή. Της φάνηκε πως η χρήση του στίχου του Τζον Λένον θα της δώσει ...φιλειρηνικό προφίλ.

Μόνο που αυτό το προφίλ δεν το αποκτά κανείς, όταν συμπράττει με τις λογικές και τα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την περιοχή. Εχει αποδειχθεί ότι στους μόνους που δίνουν «ευκαιρίες» είναι στους Ισραηλινούς για να επιτίθενται στο Λίβανο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ