Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολιτική συγκάλυψης και στήριξης των ενόχων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την περιοδεία της Ντ. Μπακογιάννη στη Μ. Ανατολή

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Μέση Ανατολή, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι κατά την περιοδεία της στη Μέση Ανατολή και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στα ερείπια που προκάλεσαν οι βόμβες του ισραηλινού στρατού στη Βηρυτό, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν είπε ούτε μια λέξη καταδίκης των ενόχων για τα τεράστια εγκλήματα που διέπραξαν κατά του λιβανικού λαού.

Ακόμα χειρότερο είναι ότι και μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, όχι μόνο δεν πήρε θέση κατά της συνεχιζόμενης ισραηλινής βίας στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν αναφέρθηκε ούτε στο πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης και ομηρίας που βρίσκονται μέλη της παλαιστινιακής κυβέρνησης και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Η Ντ. Μπακογιάννη επανέλαβε την κυβερνητική θέση για επίσπευση της λεγόμενης "ειρηνευτικής" δύναμης, την ίδια ώρα που ο Κόφι Ανάν ξεκαθάρισε ότι αυτή θα έχει τη "δυνατότητα χρήσης πυρός". Ο στόχος από την αρχή ήταν σαφής και τώρα πολύ περισσότερο: Να αφοπλιστεί η ένοπλη λιβανική αντίσταση. Αν ήταν δύναμη ειρηνευτική δε θα πήγαινε να εγκατασταθεί στη χώρα που δέχτηκε την επίθεση, αλλά στη χώρα που την εξαπέλυσε.

Η πολιτική συγκάλυψης και στήριξης των ενόχων, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς την ηρωική αντίσταση του λιβανικού και παλαιστινιακού λαού και με την απαίτησή του να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι επεμβάσεις.

Ο ελληνικός λαός πρέπει με μια φωνή να απαιτήσει τώρα: καμιά συμμετοχή με κανέναν τρόπο και μορφή στη στρατιωτική δύναμη κατοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ