Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το τροπάρι της ντροπής

Γρηγοριάδης Κώστας

Στο ίδιο τροπάρι, χωρίς ίχνος ντροπής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλος, συνεχίζει να θεωρεί τους νέους και τις νέες που μεταναστεύουν αναγκαστικά στην επαρχία για σπουδές ως «πορτοφόλια» για τα εμπορικά κέντρα και τις γκαρσονιέρες της επαρχίας. Η μόνη κριτική που βρήκε να κάνει για το βαθιά ταξικό αντιλαϊκό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, ήταν ότι δημιουργείται «ένα μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα σε πολλές περιοχές της χώρας μας» γιατί μειώνονται οι εισακτέοι σε επαρχιακά ΤΕΙ!

Καμιά ανησυχία για το ότι χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός ΑΕΙ γίνονται έρμαια της πανάκριβης ιδιωτικής κατάρτισης και της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης... Καμιά ανησυχία για το ότι η πολιτική της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα οδηγεί σε ανάπτυξη και της επαρχίας σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, κάνοντας φτωχότερα τα λαϊκά στρώματα. Καμιά έγνοια για το ότι οι ίδιες οικογένειες που μπορεί να εισπράττουν ένα νοίκι από κάποιον φοιτητή στην επαρχία το πληρώνουν διπλά και τριπλά για να σπουδάσουν τα δικά τους τα παιδιά!

Γιατί πολύ απλά, για τους δημάρχους και τους νομάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και των ΣΥΝδιαχειριστών τους, είναι φυσικό και αυτονόητο το να πληρώνει ο λαός πανάκριβα την εκπαίδευση και οι ίδιοι απλώς κοιτούν πώς θα «πουλήσουν» στους εργαζόμενους «διεκδίκηση» για δήθεν «ανάπτυξη», ποντάροντας στο στύψιμο του φτωχού λαϊκού εισοδήματος για τις σπουδές των παιδιών του στην πανάκριβη αυτή αγορά! Να τους πληρώσουν, λοιπόν, εργαζόμενοι και νέοι με το νόμισμα που τους πρέπει. Να τους καταποντίσουν στις τοπικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ