Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Αφήνουν χωρίς σχολείο χιλιάδες μαθητές»

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα ενάντια στην απόφαση για κατάργηση των απογευματινών ΤΕΕ

Με αίτημα κανένα απογευματινό ΤΕΕ να μην καταργηθεί πριν παρθούν σοβαρά μέτρα στήριξης της λαϊκής οικογένειας, ώστε να μη χρειάζεται να δουλεύουν οι μαθητές, η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ προχωρά σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει 61 απογευματινά ΤΕΕ, επικαλούμενη δήθεν την ανάγκη να γίνουν πρωινά όλα τα σχολεία και ότι από φέτος τα ΤΕΕ θα γίνουν Επαγγελματικά Λύκεια, δηλαδή θα προσομοιάζουν δήθεν περισσότερο σε Λύκεια παρά σε Τεχνικά Εκπαιδευτήρια. «Η ουσία είναι ότι και με αυτό το μέτρο χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, εργαζόμενοι μαθητές θα σπρωχτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση», τονίζει η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της. «Για τον εργαζόμενο μαθητή πλέον η μόνη διέξοδος θα είναι ή τα ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ κλπ. ή το υποβαθμισμένο νυχτερινό σχολείο, στο οποίο, μάλιστα, η φοίτηση διαρκεί τέσσερα χρόνια. Στην ιδιωτική εκπαίδευση, άλλωστε, θα πάνε αναγκαστικά και χιλιάδες απόφοιτοι που πετάχτηκαν στο περιθώριο λόγω της βάσης του "10" για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Θα πληρώσει και πάλι ακριβά η λαϊκή οικογένεια, ενώ θα θησαυρίσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες», επισημαίνει.

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, με γρήγορους ρυθμούς υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ: χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να στραφούν στην ψευτοκατάρτιση, να πεταχτούν έξω από οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία, να μην έχουν καν σχολείο», σημειώνει και σε απάντηση των σχεδίων αυτών, με τη σημερινή κινητοποίηση, προβάλλει τα αιτήματα:

  • Κανένα απογευματινό ΤΕΕ να μην καταργηθεί πριν αναδιοργανωθεί ουσιαστικά και γίνει τρίχρονη η νυχτερινή εκπαίδευση. Πριν παρθούν σοβαρά μέτρα στήριξης της λαϊκής οικογένειας, ώστε να μη χρειάζεται να δουλεύουν οι μαθητές.
  • Να καταργηθεί η βάση του «10».

«Σήμερα - σημειώνει η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ - περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη οι μαθητές, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι εργαζόμενοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παλέψουν για την Παιδεία των αναγκών τους. Για ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18. Κανένας μαθητής να μη χρειάζεται να βγαίνει για το μεροκάματο μέχρι τα 18. Για δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το δωδεκάχρονο σχολείο. Για ενιαία, ανώτατη, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Εγιναν την περασμένη χρονιά σημαντικοί φοιτητικοί - σπουδαστικοί αγώνες. Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές και σπουδαστές, όλους τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουν τα νέα μέτρα που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ