Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πολιτική απαξίωσης

Σε ...βασανιστικό μαρασμό έχουν οδηγήσει την «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Πρόκειται, φυσικά, για συνειδητή επιλογή, που έχει ως στόχο είτε την παράδοση της άλλοτε κραταιάς αεροπορικής εταιρίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο αντί ...πινακίου φακής, είτε να οδηγηθεί σε «λουκέτο», πάντα προς όφελος των ανταγωνιστών της.

Ενα από τα χαρακτηριστικά της συνειδητής πολιτικής απαξίωσης της ΟΑ είναι η όλο και αυξανόμενη χρόνο με το χρόνο απώλεια μεριδίου της αγοράς στο εθνικό και διεθνές δίκτυο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ΟΑ κατείχε το 2003 το 60,91% του μεριδίου της αγοράς στο εσωτερικό δίκτυο και σήμερα κατέχει το 50,62%. Η ίδια εικόνα ισχύει και για το διεθνές δίκτυο, όπου από το 35,31% το 2003, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας μειώθηκε στο 27,81% το 2006.

Και, φυσικά, αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζει απόλυτα την πολιτική συρρίκνωσης και απαξίωσης της εταιρείας και όχι, βέβαια, την πολιτική «εξυγίανσης» και «ανάπτυξης», που πομπωδώς επαγγέλλονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και σήμερα της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ