Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Θυσία στο βωμό του κέρδους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σχετικά με την εισαγωγή και κατανάλωση ακατάλληλων κρεάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Η εισαγωγή και κατανάλωση υποβαθμισμένων και ακατάλληλων κατεψυγμένων κρεάτων κοινοτικής προέλευσης και παραγωγής 1999 αποτελεί ένα ακόμα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η δημόσια υγεία θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες. Ενα από τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι να μην καθορίζουν την ημερομηνία λήξης των κρεάτων οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, γεγονός που θα άμβλυνε κάπως το πρόβλημα, αλλά οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η δημόσια υγεία δεν μπορεί να προστατευτεί όσο ρυθμίζεται με βάση το κέρδος. Γι' αυτό η πάλη της εργατικής τάξης, του λαϊκού κινήματος γενικότερα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη διεκδίκηση καλύτερων και περισσότερων ελέγχων. Επιβάλλεται να συντονίζεται με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς που αντιπαλεύουν αυτή την κατάσταση και να εντάσσεται στην πάλη για γενικότερες πολιτικές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ