Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μεθοδεύουν «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια

«Τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνηση, με την καθιέρωση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και κόστος ανάλογο με τη διανυόμενη απόσταση. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχει μπει και η ακίνητη περιουσία των συγκοινωνιακών φορέων, για την οποία γίνεται κομψά λόγος για «αξιοποίηση». Και ως γνωστόν, «αξιοποίηση» στη γλώσσα των πρώην και νυν κυβερνώντων, σημαίνει ξεπούλημα...

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών και οι επιτελείς των συγκοινωνιακών φορέων, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στο 2006, με προοπτική να τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά από τις αρχές του 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (σκληρή ηλεκτρονική κάρτα σαν αυτές των τραπεζών) θα ποικίλλει, ανάλογα με την απόσταση και το συγκοινωνιακό μέσο που θα χρησιμοποιεί ο επιβάτης. Οπως είναι αυτονόητο, με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στρώνεται και η υποδομή για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των μετακινήσεων των επιβατών.

Οπως έγινε γνωστό, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) έχει ήδη προκηρύξει το διαγωνισμό για την προμήθεια των συστημάτων αυτόματης είσπραξης εισιτηρίων. Παράλληλα έχει προκηρύξει και τη μελέτη για την εφαρμογή του νέου τρόπου τιμολόγησης των εισιτηρίων σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας.

Τις κατευθυντήριες οδηγίες για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στις αστικές συγκοινωνίες, έδωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπης στις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, Τραμ, ΑΜΕΛ (μετρό) και Προαστιακός ΑΕ, σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και οι διοικήσεις ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΟΣΕ - Εκμετάλλευση), ΕΔΙΣΥ (ΟΣΕ - Υποδομές), «Θριάσιο ΑΕ», καθώς και οι πρόεδροι των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», του ΕΛΤΑ και των «Ταχυμεταφορών ΑΕ».

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός έδωσε εντολές στις διοικήσεις των εποπτευομένων φορέων για την εντατικοποίηση της υλοποίησης των έργων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ