Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Τα σχέδια αποσταθεροποίησης συνεχίζονται

Με κάθε μέσο προσπαθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ να στηρίξει την ντόπια αντίδραση, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα για το φορτίο με εκρηκτικά που επιχείρησαν να βάλουν στη χώρα με... «διπλωματική κάλυψη»

Από πρόσφατη συγκέντρωση υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ούγο Τσάβες για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές

Associated Press

Από πρόσφατη συγκέντρωση υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ούγο Τσάβες για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές
ΚΑΡΑΚΑΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η σκιά ενός ακόμη σχεδίου αποσταθεροποίησης πέφτει βαριά πάνω από τη Βενεζουέλα, ενόσω η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Δεκέμβρη μόλις άρχισε, καθώς την Παρασκευή έληξε ο χρόνος για την επιβολή υποψηφιοτήτων, όπου τελικά 28 θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο. Και καθώς ο κύριος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, κυβερνήτης της Σούλια, Μανουέλ Ροσάλες, στις δημοσκοπήσεις ποτέ δεν ξεπερνά το 20%, το μποϊκοτάζ είναι η πιο πιθανή εκδοχή, όπως ακριβώς και στις βουλευτικές...

Στο μεταξύ το σχέδιο αποσταθεροποίησης εκπορεύεται κατευθείαν από την αμερικανική πρεσβεία, όπως αποκαλύφθηκε με την κατάσχεση κάργκο στο τελωνείο. «Ειδοποιηθήκαμε ότι τρία φορτηγά έφευγαν από το αεροδρόμιο χωρίς να περάσουν τελωνειακό έλεγχο, όπως προβλέπεται από το νόμο», τόνισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, αναφερόμενη στην κατάσχεση του κάργκο, που έφτασαν με στρατιωτικό αεροσκάφος (ένα μεταγωγικό «C-17») των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Το κάργκο περιείχε προς έκπληξη των αρχών της Βενεζουέλας, κινητήρες πυραύλων, εκρηκτικούς μηχανισμούς, πυροκροτητές, εξαρτήματα αεροσκαφών και επίσης -όλως περιέργως - και περίπου 100 κιλά κοτόπουλα που δεν πέρασαν από υγειονομικό έλεγχο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέσε Τσακόν μετά την κατάσχεση και τη διάταξη πλήρους και ενδελεχούς έρευνας της υπόθεσης.

Επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν... ότι το συγκεκριμένο φορτηγό μετέφερε τα αντικείμενα του στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ! Είναι προφανές εξάλλου από το περιεχόμενο του φορτηγού, ότι πρόκειται για «προσωπικά αντικείμενα»..! Η απάντηση δε του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί παραβίαση των διεθνών συνθηκών, δεδομένου ότι απαγορεύεται να ανοιχτεί «διπλωματικός σάκος»!

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της χώρας, Ούγο Τσάβες, συνεχίζει την περιοδεία του - μετά την Κίνα όπου σύναψε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με κύριες αυτές στον ενεργειακό τομέα - στη Μαλαισία όπου θα έχει σήμερα επίσημες συναντήσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η χώρα αυτή έχει δηλώσει τη στήριξή της στη Βενεζουέλα στην προσπάθειά της να εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ