Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανάγκη και δικαίωμα του λαού ο Πολιτισμός!

Παρουσίαση των θέσεων της «Δημοτικής Συνεργασίας» Λάρισας για τον Πολιτισμό από τον Αγι Παπαστεργίου, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης

Ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων
Ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων
Την επιτακτική ανάγκη να δοθεί νέα ώθηση για την αναβάθμιση του Πολιτισμού υπέρ του λαού, επισήμανε ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Δημοτική Συνεργασία», παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τις θέσεις του συνδυασμού για τον πολιτιστικό τομέα. Οπως τόνισε ο Αγις Παπαστεργίου, ο Πολιτισμός για τη «Δημοτική Συνεργασία» ήταν ανέκαθεν προτεραιότητα, υπογραμμίζοντας ότι είναι πανελλήνια γνωστή ως «πολιτιστική άνοιξη της Λάρισας» η δημιουργική προσφορά της παράταξης, όταν βρισκόταν στο «τιμόνι» της Δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αντίληψη που διέπει την παράταξη για τον Πολιτισμό σημείωσε: «Υποστηρίζουμε ότι ο Πολιτισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα για κάθε Λαρισαίο, που δεν πρέπει να γίνεται παθητικός δέκτης, αλλά δημιουργικός συμμέτοχος. Ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε την ανάδειξη και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Απαιτούμε την ενίσχυση της Αισθητικής Αγωγής και της Καλλιτεχνικής Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας για το δήμο. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού προώθησαν και οι συνδυασμοί των κ. Τζανακούλη και Σάπκα υποστηρίζουν και προωθούν την αντίληψη ότι το όποιο έργο του δήμου πρέπει οικονομικά να αντιμετωπίζεται με την επιβολή αντίστοιχου δημοτικού τέλους. Την ίδια θέση υιοθέτησε και η ΚΕΔΚΕ. Για την παράταξή μας αυτή η αντίληψη είναι απαράδεκτη και αν εκλεγούμε στη Δημοτική Αρχή θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την απόδοση των πόρων που η Πολιτεία μας οφείλει, κυρίως για τον Πολιτισμό.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Τζανακούλη την τελευταία οκταετία έχει να επιδείξει ελάχιστο πολιτιστικό έργο. Εχει από την πρώτη στιγμή παραιτηθεί από τη διεκδίκηση οικονομικών πόρων από την Πολιτεία και έχει αναγάγει την εξεύρεση χορηγών σε "ιδεολογία", στάση την οποία η παράταξή μας επανειλημμένα έχει καταγγείλει. Τρεις τετραετίες τώρα, ελάχιστα προστέθηκαν, πολλά ατόνησαν ή παρήκμασαν και ορισμένα άλλαξαν κατεύθυνση προς την υποκουλτούρα».

Στη συνέχεια, ο Αγις Παπαστεργίου παρουσίασε τις προτάσεις και στόχους που θέτει η «Δημοτική Συνεργασία» για την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης, που μεταξύ των άλλων αφορούν στο Δημοτικό Θέατρο, στο Δημοτικό Ωδείο, στη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ, στον Πολιτιστικό Οργανισμό, στη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού - Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ