Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπεύθυνη η εμπρηστική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Τις πολιτικές ευθύνες για τις πυρκαγιές, κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης

Τις δασοκτόνες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των δασών, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει το Κόμμα, με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στη Χαλκιδική.

Απαντώντας ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Α. Νάκος, ισχυρίστηκε ότι παρά το μέγεθος της καταστροφής, από την κυβέρνηση πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είπε ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αναδάσωσης με τη λήψη των σχετικών αεροφωτογραφιών και μέσα στο Σεπτέμβρη θα καθοριστεί η περίμετρος της αναδάσωσης. Ικανοποιημένος δήλωσε ο υφυπουργός και από τη διάθεση των σχετικών κονδυλίων αφού όπως είπε δόθηκε ήδη ένα εκατομμύριο ευρώ στη νομαρχία Χαλκιδικής για τα μέτρα αναδάσωσης, ενώ εάν απαιτηθεί, θα δοθούν και συμπληρωματικά κονδύλια. Οσον αφορά τις αποζημιώσεις, ανέφερε ότι θα γίνει πρώτα η εξατομίκευση των ζημιών και στη συνέχεια θα προχωρήσει η χορήγηση των σχετικών κονδυλίων.

Τα άμεσα οικονομικά μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που απαιτούνται για την αποκατάσταση της καταστροφής, είπε στην τοποθέτησή του ο Αγγ. Τζέκης υπογραμμίζοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Και οι δυο, είπε, αποφεύγουν να πουν το παραμικρό για την έλλειψη των υποδομών και του απαραίτητου προσωπικού, την ανυπαρξία κονδυλίων και τη μη καθιέρωση του δασολογίου.

Η δικομματική ευθύνη, τόνισε, φαίνεται και από το ότι το ομόφωνο διακομματικό πόρισμα της Βουλής του 1993 έμεινε από όλες τις κυβερνήσεις «στα χαρτιά» ενώ αντίθετα προωθήθηκε η εμπορευματοποίηση των δασών προκειμένου οι ιδιώτες να κερδοσκοπήσουν και από τα αποκαΐδια. Ηδη, είπε, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε προκλητικά ότι πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες τα δάση προκειμένου να τα «προστατεύσουν» (!), ενώ στην κερδοσκοπία οδηγούσε και η περίφημη τροπολογία Πάχτα επί ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, τόνισε, δεν είναι μυστικό ότι οι «Βαρδινογιανναίοι» ορέγονται μια τεράστια περιοχή στη Χαλκιδική, ενώ καταλήγοντας, ζήτησε να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες από την πυρκαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ