Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Μόνιμη και σταθερή δουλιά για τους εργαζόμενους»
  • Το θέμα των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου της Αθήνας συζητήθηκε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
  • Υποκριτικές κορόνες από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Την απαίτηση για «σταθερή μόνιμη εργασία», σημείωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο
Την απαίτηση για «σταθερή μόνιμη εργασία», σημείωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όχι μόνο, να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλιά, σημείωσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της παράταξης έθεσε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το σημαντικό θέμα των περίπου 400 συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή έρχεται να χειροτερεύσει παραπέρα τις ήδη άθλιες συνθήκες εργασίας τους, επιχειρώντας να τους μετατρέψει σε εργολάβους με μπλοκ παροχής υπηρεσιών μέσω της αλλαγής της ασφάλισής τους από το ΙΚΑ στο ΤΕΒΕ.

Στο μεταξύ, έξω από το δημαρχείο, το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή των συμβασιούχων, καταδικάζοντας την προσπάθεια του δήμου να τους μετατρέψει σε εργολάβους - αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - και διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και νομικά τερτίπια. Να σημειωθεί ότι αστυνομικές δυνάμεις «υποδέχτηκαν» τη συγκέντρωση των εργαζομένων.

«Γενικότερο πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις»

«Δεν είναι το θέμα μόνο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα το οποίο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις», σημείωσε εξαρχής ο Σπ. Χαλβατζής, φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση. Και τόνισε: «Θεωρούμε ότι θα πρέπει να πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο, να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση μπορεί να ασκηθεί ώστε να βοηθήσουμε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους από τη μια μεριά να μη χάσουν τη δουλιά τους, αλλά και από την άλλη να πληρώνονται κανονικά με βάση και τη συλλογική σύμβαση του κλάδου. Θεωρούμε ότι πρέπει να επιμείνουμε όχι μόνο τώρα που είναι προεκλογική περίοδος, αλλά γενικότερα, οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία».

Και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να αλλάξει αυτή η πολιτική των προσλήψεων. Γιατί σε μερικά χρόνια θα έχουμε μόνο συμβασιούχους. Και φυσικά αυτό θα είναι σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων, θα είναι σε βάρος της ίδιας της λειτουργίας του δήμου και θα προωθηθεί παραπέρα η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών».

Υποκριτικές κορόνες

Αποκαλυπτική ήταν η θέση που πήραν στο θέμα οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η διοίκηση του δήμου (ΝΔ), μέσω του δημάρχου Θόδωρου Μπεχράκη, είπε ότι θα προχωρήσει σε διαδικασίες ΑΣΕΠ για την πρόσληψη συμβασιούχων ως μόνιμο προσωπικό. Από την άλλη οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν... βασιλικότεροι του βασιλέως, ζητώντας... μονιμοποίηση των εργαζομένων!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «ξέχασαν» ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων στο δημόσιο τομέα, την οποία σήμερα εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. «Ξέχασαν» τη συναίνεση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) για την ευρύτατη εφαρμογή της στην Αυτοδιοίκηση. Οπως είπε και ο δήμαρχος, μόνο στο Δήμο της Αθήνας εργάζονται 940 συμβασιούχοι (σ.σ.: πολλοί από αυτούς είναι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ