Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Δε μιλούν για τα λαϊκά προβλήματα
Ποιοι άραγε θέλουν ναρκωμένη την κοινωνία;
Ποιοι άραγε θέλουν ναρκωμένη την κοινωνία;
  • Δε λένε τίποτα για τη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για την αύξηση/αίσχος των 77 λεπτών στο μεροκάματο.
  • Δεν υποστηρίζουν τα αιτήματα για: 1.300 ευρώ βασικό μισθό, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, επίδομα σε όλους τους ανέργους, πλήρη και σταθερή εργασία με ελεύθερο χρόνο, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Αντίθετα, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στηρίζουν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων. Οι εκπρόσωποί τους στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ (με εισήγηση στελέχους του ΣΥΝ) αποφάσισαν την προώθηση της μερικής απασχόλησης στην Αυτοδιοίκηση.
  • Στηρίζουν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης στους Δήμους.
  • Δε λένε για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια για τους άντρες και 5-10 χρόνια για τις γυναίκες.
  • Δε λένε τίποτα για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
  • Δεν κάνουν και δε λένε τίποτα για να μην πληρώνει ο εργαζόμενος ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση των παιδιών του.
  • Δε λένε κουβέντα για το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν σύγχρονη και δωρεάν στέγη. Δε μιλούν για τους εργαζόμενους δημότες που είναι καταχρεωμένοι για δεκαετίες στις τράπεζες ή δεινοπαθούν στο ενοίκιο.
  • Το ίδιο «βουβοί» είναι και για την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας. Από την άλλη όμως επιβάλλουν τροφεία, μέσω των Δήμων, στους παιδικούς σταθμούς.
  • Καμία σύγκρουση δεν είχαν με την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου, πολύ περισσότερο είναι συνένοχοι στην καταπάτηση και το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων.
  • Δεν έχουν αρθρώσει λέξη για να καταργηθούν τα διόδια.
  • Δε μιλούν για την κατάργηση οποιουδήποτε αντιτίμου στις παραλίες. Ομως με νόμους που πέρασαν τα κόμματα που τους στηρίζουν, προωθήθηκε η παραχώρησή τους σε επιχειρηματίες.
  • «Σιγήν ιχθύος» τηρούν για την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική προστασία, την πυρασφάλεια, τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αντί αυτών των διεκδικήσεων πρόσθεσαν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη... Επιπλέον, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν με κάθε ευκαιρία τη μέθοδο της καρκινογόνας καύσης των απορριμμάτων, πατώντας στο αδιέξοδο που δημιούργησαν οι ίδιοι και οι ηγεσίες των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ), οι οποίες διοικούνται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Κουβέντα δε λένε για τα σοβαρά προβλήματα της Παιδείας. (Η φωτογραφία από διαδήλωση φοιτητών και ΠΑΜΕ στο Λαγονήσι, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπουργών Παιδείας των χωρών - μελών του ΟΟΣΑ)

Eurokinissi

Κουβέντα δε λένε για τα σοβαρά προβλήματα της Παιδείας. (Η φωτογραφία από διαδήλωση φοιτητών και ΠΑΜΕ στο Λαγονήσι, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπουργών Παιδείας των χωρών - μελών του ΟΟΣΑ)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζουν μπρος για την καρκινογόνα καύση(2007-04-26 00:00:00.0)
Πρωτοπόροι στην αντιλαϊκή επίθεση μέσω... Αυτοδιοίκησης(2005-10-23 00:00:00.0)
Πέρα βρέχει...(2005-08-12 00:00:00.0)
Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα(2003-03-24 00:00:00.0)
Δεν έχουν τέλος τα παζαρέματα(2003-03-19 00:00:00.0)
Επικύρωσε τις εξαγγελίες του υπουργείου Εσωτερικών(2000-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ