Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Φωτ.

Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Σ. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, δικηγόρος Πειραιά, διακρίθηκε για την επιμέλειά του και την επιστημονική του κατάρτιση. Στην άσκηση του επαγγέλματός του, εκτιμήθηκε για το εξαίρετο ήθος του και τη βαθιά αίσθηση του καθήκοντος ως λειτουργός της Δικαιοσύνης. Επιδόθηκε στη μελέτη του Ναυτικού και Εργατικού Δικαίου, έγραψε πολλές σημαντικές μελέτες με ιδιαίτερη απήχηση στους ειδικούς.

Από τα βιώματα της οικογενειακής ζωής του και της συμμετοχής του στην πάλη του λαού για καλύτερο επίπεδο ζωής, διαμόρφωσε ακλόνητη πίστη στα ιδανικά της αγάπης για τον άνθρωπο, της συμπαράστασης στον αδικούμενο και της αποδοκιμασίας κάθε μορφής εκμετάλλευσης. Από τα χρόνια των σπουδών του τοποθετήθηκε στις προχωρημένες θέσεις της δημοκρατίας και από τότε συνεχώς πάλευε με συνέπεια και μαχητικότητα για την πρόοδο του ελληνικού λαού και την εθνική ανεξαρτησία. Ως γραμματέας του Φοιτητικού Ομίλου Πειραιά καταδιώχτηκε και φυλακίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά. Στη συνέχεια, πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και υπέστη όλες τις μορφές της κρατικής καταπίεσης και κατά τη διάρκεια της Κατοχής και μετά την απελευθέρωση.

Με την επιστημονική του κατάρτιση στάθηκε επί δεκαετίες ακατάβλητος και άφοβος συνήγορος εκατοντάδων δικαζόμενων πολιτών στα Κακουργοδικεία για θέματα πολιτικών φρονημάτων, αλλά και σε άλλα δικαστήρια ως συνήγορος του εργατικού συνδικαλισμού και ιδιαίτερα των ναυτικών συνδικάτων.

Ποτέ δε θέλησε να εκμεταλλευτεί τη συνεισφορά του στους αγώνες του λαού και της χώρας και επιδόθηκε στην επιστημονική του πρόοδο και στη συμμετοχή του στο συνδικαλισμό

Εως το τέλος της ζωής του παρέμεινε ακούραστος ιδεολόγος, αγωνιστής πιστός στις απόψεις του για τη δικαιοσύνη και στις αρχές του κομμουνισμού.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία Γ. Γεωργάτου και η οικογένειά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ