Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Υποκριτικό ενδιαφέρον

Τις γειτονιές ξαναθυμήθηκε μετά από καιρό ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη ΝΔ, Νικ. Κακλαμάνης. Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκε η παρουσίαση των υποψήφιων διαμερισματικών συμβούλων της παράταξής του. Εκεί, υπενθύμισε το... χρέος, «να εστιάσουμε στις γειτονιές της Αθήνας», ενώ αναφερόμενος στα διαμερισματικά συμβούλια είπε ότι «στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω το ρόλο τους» και ότι «δημιουργούμε εφτά πλήρη μικρά δημαρχεία». Προφανώς, ο Νικ. Κακλαμάνης «ξεχνά» ότι η παράταξή του βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου επί μια 20ετία και ότι η σημερινή απαξίωση των συμβουλίων, είναι και δικό της «κατόρθωμα».

Ας δούμε όμως, τι έκαναν οι διοικήσεις του Δήμου της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, για τις «γειτονιές της Αθήνας», που κάθε τετραετία... θυμούνται. Το 24% των σχολείων λειτουργεί σε διπλοβάρδια, με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στις εργατογειτονιές της πόλης. Χρειάζονται τουλάχιστον 10 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την Αθήνα, με προτεραιότητα στις υποβαθμισμένες γειτονιές. Οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι εξαφανίζονται υπέρ των μεγαλοσυμφερόντων, με τελευταίο παράδειγμα την εκχώρηση στο Βοτανικό 200 στρεμμάτων υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Την ίδια στιγμή, βέβαια, πακτωλοί εκατομμυρίων «επενδύθηκαν» στο κέντρο της Αθήνας, για καγκελάκια, χριστουγεννιάτικες φιέστες κλπ.

Τα προβλήματα στις γειτονιές της Αθήνας, παραμένουν ίδια και αναλλοίωτα. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποκριτικά μιλούν για τις «γειτονιές», για το «δήμαρχο της γειτονιάς» και τον «αντιδήμαρχο καθημερινότητας», όταν αυτοί και τα κόμματα που εκπροσωπούν, είναι υπεύθυνοι για την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων που είναι γεμάτη από ανεργία, μισή δουλιά, μισή ζωή, ακρίβεια, φτώχεια και πολλά άλλα δεινά...


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ