Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Ζητά σχολικές ... εξομολογήσεις

Τη γραπτή διαμαρτυρία της προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξέφρασε χτες, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, ζητώντας να διατηρηθεί η εξομολόγηση των παιδιών στα σχολεία, μέτρο απαράδεκτο, σκοταδιστικό και αντιπαιδαγωγικό. Μέσω της εξομολόγησης η εκκλησία επιχειρεί να παρέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία και ευθύνη γι' αυτό έχει και η κυβέρνηση που με τη στάση της στην πραγματικότητα ενισχύει τις βλέψεις της εκκλησίας για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Η Ιερά Σύνοδος, με τη διαμαρτυρία της εμμένει στην επαναφορά της εξομολόγησης στα σχολεία, και ισχυρίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η απόφαση στρέφεται εναντίον των παιδιών, γιατί δήθεν τους στερεί «τη ...μοναδική δυνατότητα να "ακουμπήσουν" στον ιερέα τα πολύ δύσκολα και ενίοτε εκρηκτικά προβλήματά τους»!

Το υπουργείο Παιδείας, ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος», αντί να υποστηρίξει την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης, προσπαθεί να μη διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης - εκκλησίας ενόψει και των τοπικών εκλογών και κάνει λόγο διά στόματος του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Κ. Ράμμα, σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος ορισμένων διευθυντών σχολείων και ορισμένων γονέων, αλλά και σε πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ