Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Σύλληψη εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό

Ελεύθερη αφέθηκε χτες το απόγευμα από την εισαγγελέα Πειραιά η εργαζόμενη του 5ου Παιδικού Δημοτικού Σταθμού Νίκαιας η οποία συνελήφθη από την αστυνομία επειδή πήγε κανονικά στο χώρο της εργασίας της, στο χώρο δηλαδή που στεγάζεται ο παιδικός σταθμός!

Η αστυνομία χωρίς να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και όλα τα σχετικά έγγραφα και τις δικαστικές αποφάσεις που αμέσως προσκόμισε η δημοτική αρχή της Νίκαιας, επέλεξε να σύρει την εργαζόμενη στα δικαστήρια, ύστερα από μήνυση που έκανε η ιδιοκτήτρια του κτιρίου και με τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και κλοπής! Στο πλευρό της εργαζόμενης στάθηκαν από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Ενότητας».

Η ιδιοκτήτρια του κτιρίου είχε εδώ και χρόνια κάνει έξωση στον παιδικό σταθμό. Στράφηκε όμως, όχι κατά του Νομικού Προσώπου στον οποίο ανήκει ο σταθμός, αλλά κατά του δήμου. Ετσι, η υπόθεση είχε δικαστεί ερήμην και από το 2004 η ιδιοκτήτρια είχε σχετική απόφαση για έξωση. Την απόφαση αυτή όλο αυτό το διάστημα δεν την κοινοποιούσε στους υπεύθυνους του παιδικού σταθμού, αλλά αντίθετα εισέπραττε κανονικά τα ενοίκια.

Στις 31 Ιούλη 2006, μέσα στο κατακαλόκαιρο, αιφνιδιαστικά επιχείρησε να κάνει έξωση, κάτι που μετά την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής και την περιφρούρηση του χώρου, δεν πέτυχε. Αμέσως ο δήμος προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα και στις 31 Αυγούστου εκδόθηκε απόφαση από το δικαστήριο η οποία ακυρώνει κάθε προηγούμενη δικαστική απόφαση και απαγορεύει κάθε άλλη διαδικασία μέχρι τις 8 Οκτώβρη που θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο. Ετσι, κανονικά και νομιμότατα λειτουργούσε ο παιδικός σταθμός και η εργαζόμενη πήγε χτες στο χώρο προκειμένου να παραλάβει τα παιδιά. Στη συνέχεια όμως και μετά από μήνυση της ιδιοκτήτριας, κλήθηκε στο τμήμα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά.

Ο Στέλιος Μπενετάτος, ο οποίος ως δήμαρχος της Νίκαιας και μέσα από αγώνα έχει ήδη πετύχει την κατασκευή ενός νέου παιδικού σταθμού στη Νεάπολη και προχωρά στην κατασκευή νέου ιδιόκτητου Σταθμού, αφού κατήγγειλε το χτεσινό περιστατικό που οδήγησε μια απλή εργαζόμενη που έκανε τη δουλιά της, στα δικαστήρια, τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα για έργα στην πόλη και ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να απαλλαγούμε από λογικές τέτοιου είδους που διέπουν κάποιους ιδιώτες». Και πρόσθεσε: «Θα παλέψουμε για την ομαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φιλοξενία που προσφέρει στα παιδιά της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ