Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη διεθνιστική εκδήλωση

Την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Νεολαίοι με πικέτες της ΠΣΟ σε πρόσφατη αντιιμπεριαλιστικήπορεία στην Αθήνα
Νεολαίοι με πικέτες της ΠΣΟ σε πρόσφατη αντιιμπεριαλιστικήπορεία στην Αθήνα
Την επόμενη Κυριακή θα γίνει η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για το Λίβανο και την Παλαιστίνη, όπως και η ανοιχτή διεθνιστική εκδήλωση που οργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, με στόχο την ενίσχυση της συντονισμένης δράσης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους από κάθε γωνιά του κόσμου. Η Συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. στην Αθήνα (ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν»), ενώ μετά τη λήξη των εργασιών θα ακολουθήσει η εκδήλωση αλληλεγγύης, στις 7.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί όπου η ΠΣΟ καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας να δώσουν αποφασιστικό και μαζικό «παρών». Να διαδηλώσουν μ' αυτό τον τρόπο την ανάγκη να δυναμώσουν οι εργατικοί αγώνες σε ταξική κατεύθυνση, βάζοντας εμπόδια στον ιμπεριαλισμό.

Μέχρι σήμερα, στη Συνδιάσκεψη έχουν δηλώσει συμμετοχή συνδικάτα από Πορτογαλία, Γαλλία, Τουρκία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία και άλλες χώρες. Επίσης θα πάρουν μέρος η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, οι δύο Γενικές Συνομοσπονδίες Εργατών από το Λίβανο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ιράν, η Γενική Συνομοσπονδία του Κουβέιτ.

«Αν για τους ιμπεριαλιστές ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής (που ασκούν σε καθημερινό επίπεδο) με άλλα μέσα, για τους λαούς η αντίσταση, η ανυπακοή και η αλληλεγγύη είναι τα μόνα όπλα, όχι μόνο για να αντιπαλέψουν τις εις βάρος τους πολιτικές, αλλά και για να ανοίξουν και το δρόμο για την οριστική παύση της εκμετάλλευσής τους» σημειώνει με δήλωσή του στο «Ρ» ο Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Εξηγώντας πώς το ΠΑΜΕ συνεχίζει μέσα από τις γραμμές της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας να παίζει τον πρωτοπόρο ρόλο που διαδραμάτισε και το προηγούμενο διάστημα για τη «δημιουργία στη χώρα μας ενός πλατιού μετώπου διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγώνα του λιβανέζικου λαού» (διοργανώνοντας συλλαλητήρια, συγκεντρώνοντας οικονομική ή φαρμακευτική βοήθεια κλπ.).

Ενώ, επισημαίνοντας τη σημασία της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η πρωτοβουλία αυτή, που στόχο έχει την ακόμα παραπέρα ενίσχυση των δεσμών και της αλληλεγγύης των εργαζομένων, θα πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε πρωτοπόρου εργαζόμενου, κάθε σωματείου, κουβεντιάζοντας το θέμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την ανάγκη της αντίστασης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, αλλά και συμμετέχοντας στη διεθνιστική εκδήλωση που θα ακολουθήσει το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινά αύριο με τη συμμετοχή 105 εργαζομένων(2008-09-24 00:00:00.0)
Μαζικά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας(2006-09-10 00:00:00.0)
Πλατιά συνδικαλιστική εκπροσώπηση την Κυριακή στην Αθήνα(2006-09-07 00:00:00.0)
Σημαντική πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή(2006-09-03 00:00:00.0)
Συνδικαλιστική συνδιάσκεψη για τη Μέση Ανατολή(2006-09-02 00:00:00.0)
Αναχωρεί αύριο για τη Δαμασκό(2005-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ