Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Ο Καλντερόν ανακηρύχτηκε πρόεδρος αλλά...

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Η πολυαναμενόμενη απόφαση του Ανώτατου Εκλογοδικείου επιτέλους δημοσιοποιήθηκε και όπως αναμενόταν εν πολλοίς ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος ΡΑΝ, Φελίπε Καλντερόν, φέρεται ως νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών και τελικά θα είναι ένας από τους λίγους πλέον φίλα προσκείμενους στην Ουάσιγκτον προέδρους, που εκλέγεται στη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αυτό ανακοίνωσε ότι ο Καλντερόν κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 234.000 ψήφων και αναφέρει επίσης ότι ο Καλντερόν μπορεί τώρα να κηρυχτεί εκλεγμένος πρόεδρος. Η τελική, επίσημη απόφαση ψηφίστηκε από ένα σώμα επτά δικαστών, οι οποίοι απέρριψαν τις ενστάσεις του υποψηφίου του κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης Αντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ, για επανακαταμέτρηση, εξαιτίας της μαζικής νοθείας στις εκλογές.

Μπορεί το Εκλογοδικείο να ανακήρυξε τον Καλντερόν πρόεδρο, εντούτοις σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ομπραντόρ τίποτα δε φαίνεται να έχει λυθεί. Το επιτελείο του Ομπραντόρ δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα με διαδηλώσεις στους δρόμους, ενώ ενδέχεται να ανακοινώσει «παράλληλη κυβέρνηση», κάτι που θα αποφασιστεί στην «Εθνική Δημοκρατική Σύνοδο» που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ