Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Παζάρια και νέα απαγωγή

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ισραηλινές δυνάμεις απήγαγαν χτες τον στρατηγό Μαχμούντ Ντάμρα, επικεφαλής της «Δύναμης 17» - της προσωπικής φρουράς του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς - λίγο έξω από τη Νάμπλους, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στα κατεχόμενα. Ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την πληροφορία αυτή.

Ο Ντάμρα«καταζητείται» από το Ισραήλ εδώ και έξι χρόνια για το ρόλο του στην οργάνωση και εκτέλεση «μοιραίων επιθέσεων» στο Ισραήλ από έναν «τρομοκρατικό πυρήνα», σύμφωνα με την εφημερίδα «Ha'aretz». Σύμφωνα με τη «Χααρέτζ», κρυβόταν από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του που είχαν κάνει Ισραηλινοί κομάντος το Μάη του 2001. Η σύλληψη σημειώθηκε μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ότι ο πρωθυπουργός Εχουντ Ολμέρτ θέλει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπάς - υπό τον όρο ότι θα προηγηθεί η απελευθέρωση του απαχθέντος στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Ο Αμπάς είχε πει παράλληλα ότι ήδη έχει «επιτευχθεί συμφωνία» για αυτό, σε δηλώσεις του στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Ακμπαρ αλ Χαλίζ». Ισραηλινά ΜΜΕ όμως μετέδωσαν δηλώσεις αξιωματούχων που έλεγαν ότι «δε γνωρίζουν» κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται ότι από την απαγωγή του στρατιώτη ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει μια μαζική επιχείρηση στα κατεχόμενα με κωδική ονομασία «Καλοκαιρινή Βροχή» και απολογισμό πάνω από 250 νεκρούς - σχεδόν στην πλειοψηφία τους άμαχοι - και έχει απαγάγει δεκάδες βουλευτές και στελέχη της «Χαμάς».

  • Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν αργά χτες βράδυ από επιδρομή ισραηλινού μαχητικού, κατά παλαιστινιακή πηγή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ