Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Διπλό καμπανάκι κινδύνου για τους ελέγχους

Ενα πλοίο τυλίχτηκε στις φλόγες, την ώρα που σε διπλανό καρνάγιο οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε χτες το μεσημέρι η ζωή 16 ναυτεργατών και 30 περίπου εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όταν το μηχανοστάσιο του γκαζάδικου «ΑΜΑΛΙΑ» άρπαξε φωτιά. Το πλοίο είχε ανελκυστεί στο καρνάγιο ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ για να εκτελέσει επισκευαστικές εργασίες. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο τόσο το πλήρωμα όσο και οι εργατοτεχνίτες των συνεργείων από καθαρή τύχη δεν έπαθαν κάτι.

Λίγο νωρίτερα η μεικτή πενταμελής Επιτροπή Ελέγχου για την Τήρηση των Μέτρων Ασφαλείας στα επισκευαζόμενα πλοία, εντόπισε στο πλοίο ΕΤΖΙΑΝ ΡΟΟΥΖ, του Μελισσανίδη, 6 εργάτες αλλοδαπούς ανασφάλιστους. Αποκάλυψαν επίσης ότι από προχτές που το πλοίο «έβαλε μπροστά» για επισκευαστικές εργασίες, ο τεχνικός Ασφαλείας δεν είχε πατήσει το πόδι του, όταν θα πρέπει να είναι παρών καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών. Οι έξι ανασφάλιστοι εργάτες είχαν... «προσληφθεί» απευθείας από την εταιρεία, δηλαδή τον εφοπλιστή, ενώ μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της Επιτροπής, επιχειρήθηκε από ανθρώπους της εταιρείας να τους κρύψουν.

Τα δύο περιστατικά, εκτός των άλλων, έρχονται να αποδείξουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το «έγκλημα» που ετοιμάζεται να διαπραχθεί στη Ζώνη με την «περικοπή» των ελέγχων των μεικτών επιτροπών. Πρόκειται για μια απόφαση του ΚΕΠΕΚ που φέρει ατόφια την κυβερνητική σφραγίδα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εφοπλιστές, στο όνομα της μείωσης του κόστους για τη λήψη και τήρηση των μέτρων ασφαλείας, να επαναφέρουν τη Ζώνη στην κατάσταση που ήταν πριν τη θεσμοθέτηση των επιτροπών, δηλαδή σε τέλεια καρμανιόλα για τη ζωή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ