Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΚΚΕ
Να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική με όλους τους τρόπους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Με αφορμή την πρωθυπουργική ομιλία, από το Γραφείο Τύπου του Κόμματος δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το κεφάλαιο έχει κάθε λόγο να χαίρεται: Ολες οι αξιώσεις του ικανοποιούνται και πάλι στο ακέραιο, όπως προβάλλεται ανάγλυφα στην ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος περισσότερα από τα δύο τρίτα της ομιλίας του τα αφιέρωσε στο τι έκανε υπέρ της πλουτοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε νέα μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους.

Επιδόματα ελεημοσύνης, που συντηρούν την εξαθλίωση, αποτελούν η αύξηση του ΕΚΑΣ και της αγροτικής σύνταξης, όπως και το "ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης", το οποίο πάλι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν.

Το κοινό σύμφωνο "μεταρρυθμίσεων", που προτείνει ο πρωθυπουργός να συνυπογράψουν οι εργαζόμενοι, αποτελεί σύμφωνο θυσίας τους στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. Αποδεικνύεται αυτό και από το γεγονός ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη προχωρεί με υψηλούς ρυθμούς, ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση πλατιών λαϊκών τμημάτων χειροτερεύει. Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει βασικές λαϊκές ανάγκες, επικαλούμενη την αντίθεσή της στις "παροχές με δανεικά".

Το αναπτυξιακό πρότυπο που προβάλλει ο Κ. Καραμανλής δεν είναι νέο, αποτελεί συνέχεια της γνωστής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στην κατεύθυνση της πολύπλευρης κρατικής ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με τις συνεχείς φοροελαφρύνσεις και τα λεγόμενα αναπτυξιακά κίνητρα.

Η φορολογική μεταρρύθμιση που επικαλείται θα ωφελήσει τα υψηλά εισοδήματα. Η ασήμαντη ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων έχει ήδη εξανεμιστεί απ' την πολιτική της θεαματικής αύξησης των έμμεσων φόρων.

Δρομολογεί τη συμπίεση των ασφαλιστικών παροχών μέσα από την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και βαφτίζει αξιοποίηση της περιουσίας τους την αύξηση της συμμετοχής των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο.

Η μείωση της ανεργίας είναι πλασματική. Πέρα από το γεγονός ότι οι θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν βασικά δουλιά ευκαιριακή, με ελαστικά ωράρια και ανασφάλιστη, υπάρχει η στρατιά των μη εγγεγραμμένων ανέργων, που δεν υπολογίζονται στο ποσοστό της ανεργίας.

Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη ΝΔ και τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν και προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Πρέπει να καταδικάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με όλους τους τρόπους. Να αντεπιτεθεί αγωνιστικά, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών του, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ