Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ανέκδοτο;

Ο υποβιβασμός του Πλούτωνα σε νάνο πλανήτη πριν από μερικές βδομάδες, προκάλεσε την ένσταση μερικών εκατοντάδων τελικά, από τα 8.500 μέλη της Διεθνούς Αστρονομικής Ενωσης (ΔΑΕ). Κι ενώ η μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας αποδέχτηκε το νέο ορισμό για το τι είναι και τι δεν είναι πλανήτης με βάση τα δεδομένα που έχει σήμερα στη διάθεσή της η επιστήμη, 54 βουλευτές της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπέβαλαν στο τοπικό κοινοβούλιο ψήφισμα που καταδικάζει την κακόβουλη (όπως τη χαρακτηρίζουν) ΔΑΕ, για την απόφασή της να υποβιβάσει τον Πλούτωνα.

Ο Πλούτωνας όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί βουλευτές, ανακαλύφθηκε από Αμερικανό ενώ εργαζόταν σε αστεροσκοπείο της Καλιφόρνια και επιπλέον έχει το ίδιο όνομα με τον Πλούτο, το συμπαθές τετράποδο των κινουμένων σχεδίων της καλιφορνέζικης Ντίσνεϊ (πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο άτυχος πλανήτης πήρε το όνομά του ακριβώς από αυτό το σκυλάκι). Σα να μην έφτανε αυτή η... ιδιαίτερη σχέση του Πλούτωνα με την Καλιφόρνια, ο Πλούτωνας αναφέρεται σε όλα τα εγχειρίδια και τα βιβλία αστρονομίας, που θα πρέπει τώρα να αλλαχτούν, προκαλώντας αύξηση των ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό της πολύπαθης πολιτείας. Δικαιολογημένα λοιπόν στην απόφαση επισημαίνεται: «Ο υποβιβασμός του Πλούτωνα θα προκαλέσει ψυχολογική βλάβη σε μερικούς Καλιφορνέζους, που αναζητούν τη θέση τους στο σύμπαν και ανησυχούν για την αστάθεια των παγκόσμιων σταθερών»!

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται απίστευτα, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε στον Παγκόσμιο Ιστό τη διεύθυνση http://www.leginfo.ca.gov/pub/bill/asm/ab-0001-0050/hr-36-bill-20060824-introduced.pdf, για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του ιστορικού νομοσχεδίου. Ακόμα κι αν ο εμπνευστής της απόφασης σκόπευε να γελοιοποιήσει την ανικανότητα του σώματος να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, το γεγονός ότι συγκέντρωσε άλλους 53 υποστηρικτές ανάμεσα στα 80 μέλη του Κοινοβουλίου δείχνει ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Καλιφόρνια είναι αντάξιο του κυβερνήτη της, Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ