Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Μήνυμα αποφασιστικότητας από την Κούβα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο οι κεντρικές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στα Χανιά και το Ρέθυμνο, με πολιτικές ομιλίες στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή εκτός των άλλων και ερασιτεχνικών τοπικών συγκροτημάτων.

Στα Χανιά, χαιρετισμό στο Φεστιβάλ απηύθυνε και ο Κουβανός πρέσβης στην Ελλάδα, Hermes Herrere, σημειώνοντας ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός πιστεύει ότι τώρα, με την κατάσταση υγείας του Φιντέλ Κάστρο, καθώς και το ότι η γενιά που πήρε μέρος στην Κουβανική Επανάσταση μεγάλωσε, μπορεί να προχωρήσει ο καπιταλισμός στην Κούβα.

«Εμείς θέλουμε να πούμε ότι η νεολαία της Κούβας παίρνει μέρος σε όλη τη διαδικασία οικοδόμησης και εξέλιξης του σοσιαλισμού και όχι μόνο δε θα αφήσει η Κούβα να γίνει καπιταλιστική, αλλά θα πάει ακόμα πιο πέρα το σοσιαλιστικό σύστημα, θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην ανάπτυξή του».

Κεντρικός ομιλητής, τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στα Χανιά, ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Στο Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο, όπου συμμετείχε επίσης ο Κουβανός πρέσβης και ο γιος του ΤΣΕ, Καμίλο, την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Μανουσάκης, υποψήφιος νομάρχης με την «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ