Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Αδιέξοδο το στριφογύρισμα ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Β. Μπούτας: Οι τοπικές εκλογές αναδεικνύονται σε μάχη για τον απεγκλωβισμό δυνάμεων από το δικομματισμό. Χρ. Τέγος: Να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κοινή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Γ. Καΐκης: Δεν ξεκόβονται τα «τοπικά προβλήματα» από την κεντρική πολιτική

«Ηρθε η ώρα τα λαϊκά στρώματα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε, μιλώντας στο φεστιβάλ της Καρδίτσας, ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας, με τη ΝΑΣ. Οσο αυτά τα κόμματα - υπογράμμισε - συνεχίζουν να διατηρούν λαϊκά ερείσματα, να κρατούν στα χέρια τους τα συνδικάτα, τους συνεταιρισμούς, τους δήμους και τις νομαρχίες, οι εργαζόμενοι στις πόλεις και τα χωριά θα δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο. Θα βυθίζονται πιο βαθιά στην ανασφάλεια και στη φτώχεια. Και συνέχισε: Είναι πολλοί που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και σήμερα προβληματίζονται. Πρέπει ν' ανοίξουμε συζήτηση, να πείσουμε χιλιάδες βιοπαλαιστές ότι ήρθε η ώρα ν' αλλάξουν πολιτική στάση. Να γυρίσουν τις πλάτες στα δυο κόμματα, να συστρατευτούν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και την πολιτική του, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των εξελίξεων.

Ο Β. Μπούτας χαρακτήρισε τις τοπικές εκλογές πολιτική μάχη για τον απεγκλωβισμό δυνάμεων από το δικομματισμό και παράλληλα για το δυνάμωμα των αριστερών και ριζοσπαστικών δυνάμεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάνοντας λόγο για τη «σπέκουλα» περί δήθεν συνεργασίας ΝΔ - ΚΚΕ στην Καρδίτσα, υπενθύμισε τη διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος που ξεκαθάριζε ότι το ΚΚΕ δε συνεργάζεται πουθενά με τις δυνάμεις του δικομματισμού και του ΣΥΝ και σημείωσε ότι επί δυο εκλογικές αναμετρήσεις το ΚΚΕ υποστηρίζει δικούς του υποψήφιους στη νομαρχία και στο δήμο Καρδίτσας και καλεί το λαό στο β΄ γύρο να μην ψηφίσει κανέναν υποψήφιο του δικομματισμού. Αυτό - είπε - κάνει και σ' αυτές τις εκλογές.

Ο Χρήστος Τέγος

Στο χαιρετισμό του ο Χρ. Τέγος, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, σημείωσε ότι η εκλογική μάχη παίρνει γενικό πολιτικό χαρακτήρα, αφού γίνεται σε συνθήκες γενικευμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, εξαιτίας της όξυνσης όλων των λαϊκών προβλημάτων, από τις συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο κάθε εργαζόμενος - τόνισε - που βιώνει το δυσβάστακτο πακέτο των προβλημάτων πρέπει να δώσει ηχηρή απάντηση στην κοινή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση των ψηφοδελτίων αγωνιστικής συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ.

Και ο Χρ. Τέγος υπογράμμισε: «Επιδιώκουμε να συναντηθούμε και με νέες δυνάμεις, αγωνιστές - αγωνίστριες, που αναδείχτηκαν μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες. Με όλους εκείνους που συμφωνούν ότι η μάχη των τοπικών εκλογών πρέπει να δώσει σαφές πανελλαδικό μήνυμα κατά της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, που κατανοούν το ρόλο του ΣΥΝ όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα. Με όλους εκείνους που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δοθεί πλήγμα στο δικομματισμό».

Στα Τρίκαλα

Δηλώνουμε ανοιχτά ότι διεκδικούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που ανήκουν στην εργατική τάξη, στη φτωχή αγροτιά, στα άλλα λαϊκά στρώματα, να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, με αντάλλαγμα ένα και μοναδικό: Τη δική τους ισχυροποίηση στον αγώνα για τα δικαιώματά τους». Αυτά τόνισε ο Γιώργος Καΐκης, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων, μιλώντας στην εκδήλωση για το φεστιβάλ, που έγινε στην πόλη.

Ο ομιλητής κατήγγειλε την προσπάθεια των εκπροσώπων του δικομματισμού και του ΣΥΝ να υποβαθμίσουν τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ξεκόψουν τα «τοπικά προβλήματα» από τη γενική, κεντρική πολιτική, και αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους, μιλώντας για «όμορφη πόλη», «δήμαρχο της γειτονιάς», «εναλλακτική αυτοδιοίκηση» κι άλλα τέτοια. Και συμπλήρωσε: Σήμερα έχει συσσωρευτεί πολύτιμη πείρα, υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις για το ρόλο των δύο κομμάτων που εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι θα χάσουν κι άλλα όσο στριφογυρίζουν ανάμεσά τους, προσπαθώντας να δουν ποιος από τους δυο είναι ο χειρότερος. Κάθε βήμα απομάκρυνσης από την επιρροή και τα δόκανα της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ισοδυναμεί με ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, προς την ισχυροποίηση και την αποτελεσματικότητα των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ