Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ»
Με Αλμοδόβαρ και Ντε Πάλμα

«Volver» τουΠέδρο Αλμοδόβαρ
«Volver» τουΠέδρο Αλμοδόβαρ
Αρωμα ...«Μαύρης Ντάλιας» - η τελευταία ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα - και όχι μόνο θα ευωδιάσει στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, γνωστότερο τα τελευταία 12 χρόνια ως «Νύχτες Πρεμιέρας», που θα διεξαχθεί από 20/9-1/10 στις αίθουσες «Αττικόν», «Απόλλων Filmcenter» και «Δαναός 1, 2».

Συνολικά θα προβληθούν 136 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες(!), ενώ η ταινία της πρεμιέρας στις 20/9 στο Κολέγιο Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις) θα είναι η τελευταία δημιουργία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Volver», που στο Φεστιβάλ των Καννών κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας (και για τις έξι πρωταγωνίστριές του). Ολο αυτό το υλικό θα μοιραστεί σε μια σειρά θεματικές ενότητες και αφιερώματα, μεταξύ αυτών τις γνωστές: Διαγωνιστικό Τμήμα, Ανεξάρτητοι Αμερικανοί, Πανόραμα, Πρεμιέρες Ντοκιμαντέρ, Μουσική και Φιλμ, Μικρές Πρεμιέρες, Ελληνες της Διασποράς, Ειδικές προβολές, Μετά τα Μεσάνυχτα, Σινεμά στα Ορια.

Στα αφιερώματα περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα: «Αφιέρωμα σε Εθνική Κινηματογραφία» με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Τοσιάκι Τογιόντα, στον Πρέστον Στάρτζες (ο πρώτος σεναριογράφος του ομιλούντος κινηματογράφου που σκηνοθέτησε τα σενάριά του).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ