Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Μηνύματα αισιοδοξίας

Εστειλαν οι αθλητές/ιες ενόψει της δύσκολης συνέχειας

Σε πολύ καλή φόρμα έδειξαν να βρίσκονται οι Ελληνες πρωταθλητές/τριες δυο μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ. Αυτό προκύπτει από τ' αποτελέσματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στίβου, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ, όπου σημειώθηκαν τρία πανελλήνια ρεκόρ και αρκετές καλές επιδόσεις.

Ο Παπαδημητρίου στη σφυροβολία σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού στην πέμπτη του βολή... έσπασε το φράγμα των 80μ στέλνοντας τη σφύρα στα 80.45. Ετσι κατέρριψε το παλιό ρεκόρ του Χρήστου Πολυχρονίου που ήταν 79.83 από πέρσι. Ας σημειωθεί ότι η επίδοση του Παπαδημητρίου είναι η 9η καλύτερη φέτος. Και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών οι συγκινήσεις ήταν έντονες αφού δυο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ άλλαξε χέρια. Αρχικά η Αμαλία Λάμπουρα με βολή στα 62.69 κατέρριψε το παλιό 62.20 της Ευδοκίας Τσαμόγλου. Η τελευταία όμως πήρε την... εκδίκησή της αφού στην τελευταία της βολή έριξε τη σφύρα στα 63.20. Το τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε από την Πόπη Ουζούνη στη σφαιροβολία, όπου με βολή στα 18.59 βελτίωσε το ρεκόρ της Τσεμεντεΐδου που ήταν 18.53.

Με ένα άλμα στα 2μ 34εκ. που αποτελεί την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση ο Λάμπρος Παπακώστας πιστοποίησε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Παράλληλα, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο πολύμηνος τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Κατά τ' αλλά, η Κατερίνα Θάνου ήταν ξανά «ασταμάτητη» και πήρε άνετα την πρώτη θέση στα 100μ με χρόνο για μια ακόμη φορά κάτω από τα 11`` και συγκεκριμένα 10.93. Στην ίδια κούρσα η Πατουλίδου κατατάχτηκε δεύτερη με 11.37, χρόνο - εισιτήριο για το Σίδνεϊ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τάσος Γκούσης που στα 400μ έπιασε το όριο για το Σίδνεϊ σημειώνοντας χρόνο 45.63 που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τη χώρα μας στο αγώνισμα. Τέλος, στις ομαδικές βαθμολογίες ο Πανελλήνιος ήταν ο μεγάλος νικητής αφού ο σύλλογος της Κυψέλης πήρε την πρώτη θέση τόσο στους άνδρες (401 βαθμοί) όσο και στις γυναίκες (288 βαθμοί).

Οι ομάδες του Μπρούνο Τζάολι

Μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οδυσσέας Παπατώλης ανακοίνωσε τις ομάδες ανδρών και γυναικών που θα μετέχουν στη Σούπερ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Αναλυτικά: 100μ: Παυλακάκης, θάνου, 200μ Κεντέρης, Κόφφα, 400μ: Γκούσης, Γκουντενούδη, 800μ: Κουταλά, 1.500: Στρουμπάκος, Τσίρμπα, 3.000-5.000μ: Παπαντώνης, Πρωτοπαππά, 110μ εμπόδια: Σιατούνης, 400μ εμπόδια: Ιακωβάκης, Γκουντενούδη, Υψος: Παπακώστας, Χοτοκουρίδου, Επί Κοντώ: Ευαγγέλου, Τσιλιγκίρη, Μήκος: Κουκοδήμος, Ξάνθου, Τριπλούν: Λένης, Καφετζή, Σφυροβολία: Παπαδημητρίου, Τσαμόγλου, Σφαιροβολία: Τίγκας, Ουζούνη, Δισκοβολία: Κώνστας, Κελεσίδου, Ακοντισμός: Γκατσιούδης, Τζελίλη, 4Χ100: (Θεοδωρίδης, Παυλακάκης, Αλεξόπουλος, Πουλιόγλου), (Θάνου, Κόφφα, Πάτσου, Πατουλίδου) 4Χ400: (Ιακωβάκης, Γκούσης, Δημότσιος, Οικονομίδης), (Γκουντενούδη, Πανάγου, Βαρσαμίδου, Τσικούρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ