Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
Ψήφος για τη λαϊκή αντεπίθεση

Από τη συζήτηση για τις εκλογές

Motion Team

Από τη συζήτηση για τις εκλογές
Η κεντρική θεματική ενότητα του Φεστιβάλ δεν είναι άλλη από τη μάχη των ερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία σε ψήφο απειθαρχίας στο σύστημα, για ψήφο συμβολής στη λαϊκή αντεπίθεση με την ενίσχυση των συνδυασμών, που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις. Γιατί, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αφορούν άμεσα τη νεολαία.

Με το θέμα των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και τις προτάσεις - θέσεις των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην κεντρική εξέδρα από τους δημοσιογράφους Γιάννη Καμήλαλη (εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»), Κώστα Μπλιάτκα (δημοσιογράφος της ΕΤ 3) και Φωτεινή Στεφανοπούλου (εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ») και με καλεσμένους τον Αγάπιο Σαχίνη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και το Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση ξεκίνησε γύρω από τα θέματα της ανάπτυξης, το αστικό και περιαστικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Στην τοποθέτησή του ο Αγ. Σαχίνης σημείωσε ότι αυτή η πόλη δεν μπορεί να έχει ζωή και μέλλον χωρίς παραγωγική βάση. «Ακόμα κι αν λυθεί το κυκλοφοριακό με τα έργα, πείτε μου ποιος θα τα χρησιμοποιεί; Ο άνεργος;», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Γ. Ζιώγας υπογράμμισε, επίσης, ότι κριτήριο προσέγγισης όλων αυτών των πλευρών της ζωής του ανθρώπου, πρέπει να είναι από ποιο και για ποιόν, σημειώνοντας ότι σε αυτές τις εκλογές ο εργαζόμενος λαός πρέπει να στείλει ισχυρό πολιτικό μήνυμα για μια άλλη ΤΑ προς όφελός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ