Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Προωθούνται αυστηρότερα κριτήρια

Μετά τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις με καταναλωτικές οργανώσεις, που οδήγησαν τελικά σε ανάδευση ζητημάτων χρηματοδότησης, το υπουργείο Ανάπτυξης, αντί να διασφαλίσει την πραγματική, άμεση και αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών μέσω των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρεί να εμφανιστεί ως ...«εξυγιαντής» του επίμαχου χώρου,

Την ερχόμενη βδομάδα, θα δημοσιοποιηθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο θα δίνει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα άσκησης αγωγών για την προστασία του καταναλωτή και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η ΓΣΕΒΕΕ, η ΓΣΕΕ κλπ. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Θ. Σκορδά, που περιέγραψε χτες σημεία του νομοσχεδίου, οι εκλογές για τα Διοικητικά Συμβούλια των καταναλωτικών οργανώσεων θα γίνονται παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Υποχρεωτική και για τη χρηματοδότησή τους θα είναι η κατοχή φορολογικών στοιχείων (ΑΦΜ, βιβλία εσόδων - εξόδων).

Με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου δίνεται το δικαίωμα στις ενώσεις καταναλωτών να συγκροτούν δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ομοσπονδίες), ενώ πιο εύκολη γίνεται η δυνατότητα διενέργειας συλλογικών αγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ