Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΔΥΣΗ
Κίνδυνος από τα «κινέζικα» των πολυεθνικών

Την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά στην Κίνα, κατέγραψε ως «κίνδυνο» για τους Ελληνες κατασκευαστές ενδυμάτων ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ενδυσης, Β. Μάσελος, μιλώντας σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας προχτές το βράδυ, όπου παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενδυσης, που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνη. Ο κίνδυνος για την ελληνική παραγωγή, επισήμανε -αποκαλύπτοντας το όργιο του αποπροσανατολιστικού θορύβου όλα τα τελευταία χρόνια - δεν προέρχεται από τα κινέζικα καταστήματα, αλλά από τα προϊόντα που παράγουν στην Κίνα μεγάλες δυτικές μονάδες και από τα σύγχρονα εργοστάσιά τους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ελληνικός κλάδος κατασκευής ενδυμάτων έχει να επιδείξει πολύ θετικά αποτελέσματα, ιδίως από επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες μάλιστα συνέβαλαν καθοριστικά, ώστε να κρατηθούν σταθερές οι συνολικές πωλήσεις, παρά τις διεθνείς συγκυρίες και τα αρνητικά αποτελέσματά τους.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε και αλλαγή στη γεωγραφική κινητικότητα παραγωγικών μονάδων, οι οποίες φεύγουν από τα Βαλκάνια για χώρες όπως η Αίγυπτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ