Συνθετικά χημικά «σερβίρουν» στο πιάτο των Ευρωπαίων καταναλωτών οι βιομηχανίες τροφίμων. Αυτό προκύπτει από έρευνα της WWF που διεξήχθη σε 7 ευρωπαϊκά κράτη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) και αφορά σε γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρια, ψωμί, μέλι και ελαιόλαδο. Οπως αναφέρουν ανιχνεύτηκαν 8 διαφορετικές ομάδες συνθετικών χημικών (εντομοκτόνα, pcb, επιβραδυντικά φλόγας σε τυριά κ.ά.). Ομως η εν λόγω οργάνωση δεν κατονομάζει τις βιομηχανίες που εντοπίστηκαν να δηλητηριάζουν την πελατεία τους. Η WWF «ανησυχεί» για τις πιθανές επιπτώσεις από τη μακροχρόνια - και σε χαμηλές δόσεις - έκθεση και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες, όπως τα έμβρυα, τα νεογνά και τα παιδιά.