Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Απαιτούν σχολείο που να τους χωράει

Μαζική κινητοποίηση εκατοντάδων μαθητών του Λυκείου Αριδαίας, στην Εδεσσα, όπου έφτασαν με 7 πούλμαν, πραγματοποιήθηκε προχτές το πρωί. Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα με συλλαλητήριο στο κέντρο της Εδεσσας και πολύωρη συγκέντρωση έξω από τη νομαρχία.

«Στεγαζόμαστε σε ένα σχολείο 486 μαθητές ενώ το κτίριο έχει δυνατότητες για περίπου 250 μαθητές. Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια και χειροτερεύει. Και φέτος με την αλλαγή των ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ κτλ. τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Ολοι οι μαθητές από τα ΤΕΕ έρχονται στο σχολείο μας λόγω της κατάργησης ειδικοτήτων, και δε χωράμε», μας εξήγησε η μαθήτρια Β. Τ., μέλος του 15μελούς του σχολείου. «Η κατάσταση του δικού μας σχολείου αντικατοπτρίζει λίγο - πολύ τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία της χώρας μας. Αλλά αυτό δε μας εφησυχάζει. Εμείς διεκδικούμε», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση που είχε η μαθητική επιτροπή με το νομάρχη Πέλλας δεν προέκυψε καμία λύση του προβλήματος. Οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Αριδαίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με όποιες μορφές πάλης θεωρήσουν πρόσφορες, και να φτάσουν το πρόβλημά τους μέχρι τη Βουλή αν δε δοθεί άμεσα λύση, έχοντας και τη συμπαράσταση των καθηγητών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ