Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ
Ανάγκη να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της έρευνας ανέδειξε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης με παρέμβασή του σε σχετική συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι η έρευνα πρέπει να είναι υπό τη φροντίδα της πολιτείας και τα αποτελέσματά της να αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Οσο για τη σημερινή κατάσταση είπε ότι πρέπει να αναζητηθεί για ποιο λόγο το προϊόν της έρευνας δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα και γιατί υπάρχει αναποτελεσματικότητα της έρευνας. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κοινωνική λογοδοσία και ότι ενώ κανονικά υπάρχει έντονη διάκριση ανάμεσα στη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, εντούτοις αυτές οι δύο έννοιες τείνουν να ταυτιστούν.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, ισχυρίστηκε ότι οι «ευρωπαϊκοί φορείς» έχουν ευεργετικές συνέπειες και στη χρηματοδότηση της έρευνας και ότι από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης πρέπει να ενισχυθεί η έρευνα και στον ιδιωτικό τομέα. Δείχνοντας τον προσανατολισμό και της σημερινής κυβέρνησης είπε ότι η ενίσχυση της έρευνας θα δώσει κίνητρα ελκυστικά που θα έχουν νόημα στην αγορά εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ