Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν ανυπότακτα

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν τον αγώνα με νέα πενθήμερη απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μπροστά στις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται σήμερα και συζητούν για την πορεία των κινητοποιήσεων. Η τελική απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων θα ληφθεί αύριο στην ολομέλεια προέδρων των Συλλόγων.

«Στην κρίσιμη φάση που σήμερα βρισκόμαστε δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να αφήσουμε στη μέση τον αγώνα που με τόση ορμή και δυναμισμό ξεκινήσαμε, παρά τις επιθέσεις που αυτός δέχεται και τις θυσίες που απαιτεί», τονίζει το ΠΑΜΕ και σημειώνει: «Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε, να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Βασικός όμως όρος της επιτυχίας του αγώνα μας δεν είναι μόνο η συνέχιση της απεργίας, αλλά και η ανάδειξη πλαισίου πάλης που θα συγκρούεται με την ουσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και θα συμβάλλει στη στήριξη και τη συμπαράταξη ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων γύρω από αυτό».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας στο συνέδριο της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ, «Παρεμβάσεις» και «Αυτόνομη Παρέμβαση») για το πλαίσιο που διαμόρφωσαν και που «παρά την "επαναστατική" φρασεολογία του στην ουσία αποτελεί πρόταση για μια βελτιωμένη διαχείριση και πιο ανώδυνη προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που σχεδιάστηκε από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΟΟΣΑ) και εφαρμόζεται διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». «Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δε θέλει και δεν μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα τον αγώνα μας», αναφέρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. «Μετά από 5 μέρες απεργίας αρνείται να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του αγώνα και να πάρει ευθύνη κατεβάζοντας εισήγηση στις ΓΣ για τη συνέχισή του».

Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει ότι «με ευθύνη, αυταπάρνηση και αισιοδοξία θα δώσουμε τη μάχη για να γίνει η Παιδεία υπόθεση της εργατικής τάξης και ολόκληρου του λαού και να συγκροτηθεί το πρόπλασμα του παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία».

Μπροστά στις σημερινές γενικές συνελεύσεις, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προτείνει, σε περίπτωση που καμία από τις απεργιακές προτάσεις δε συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία της συνέλευσης, να δίνεται εξουσιοδότηση στον πρόεδρο για να ψηφίσει στη Συνέλευση των Προέδρων την πλειοψηφούσα απεργιακή πρόταση.

Προσηλωμένη στην πολιτική της η κυβέρνηση

Στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε χτες σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου. Οπως είπε, ανάμεσα σε άλλα, «ένα πλήθος θεσμικών αιτημάτων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έχει ικανοποιηθεί», απαριθμώντας κάποιες παρεμβάσεις σε ζητήματα διορισμού, που όμως δεν αλλάζουν την πραγματικότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και ελλείψεων στην εκπαίδευση. Εκανε δε λόγο και για «μια σειρά άλλων αιτημάτων που δε συνάδουν με την ποιότητα της εκπαίδευσης. Δηλαδή το όχι στην αξιολόγηση, λιγότερος χρόνος εργασίας κλπ.», όπως είπε, επιχειρώντας να διαστρεβλώσει τα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ